Turbózd fel a reggeleket! 7 tipp azoknak, akik állandóan rohannak

Turbózd fel a reggeleket! 7 tipp azoknak, akik állandóan rohannak

Soha nem tudsz elkészülni időben? Utálod a kapkodást? Stresszesek a reggelek, és így a hétköznapok sem tudnak produktívak lenni? Ha te is azok közé tartozol, akik nehezen ébrednek és nagy barátjuk az ébresztő szundi gombja, akkor mindenképp olvasd el cikkünket, hiszen pár egyszerű trükkel könnyebbé teheted a reggeleket!

Reggel az öt percek is sokat számítanak, ráadásul annyi a teendő, hogy mikor kikászálódsz az ágyból, muszáj rohanva elkészülnöd, hogy kész legyél mindennel: sminkkel, reggelivel, kávéval és akkor még a gyerekekről és az aktuális forgalmi dugókról nem is beszéltünk… Mindez gyakran vezet ahhoz, hogy mire beérsz a munkahelyedre, már fáradt vagy az idegességtől. Hidd el, csak megszokás kérdése, pár egyszerű rutinnal jobban indul majd a napod!

Turbózd fel a reggeleket! 7 tipp azoknak, akik állandóan rohannak

1.Nincs több szundi gomb!

Tudod, hány óra alvás szükséges ahhoz, kipihenten ébredj. Feküdj le időben, állítsd be az ébresztőt és ne hagyd az ágyad mellett az éjjeliszekrényen! Ha ki kell kászálódnod ahhoz, hogy a szundit elérd, akkor már jó eséllyel nem alszol vissza.

2. Ne feledkezz el önmagadról!

Tisztázd magadban, hogy mik azok a dolgok, amelyek szükségesek a reggeli teendők sorában. Ne csak a muszáj dolgokat vedd figyelembe (zuhany, kávé, gyerekek reggelije stb.), hanem azt is, neked mire van szükséged. Pár perces légzőgyakorlat vagy egy-két test átmozgató tornafeladat? Vagy csak 5 nyugodt perc kell a kávéd mellett, hogy átfusd a híreket? Ha megadod magadnak ezt a kis nyugit és azt teszed, amitől jól érzed magad, jobban bírod majd idegekkel a teendőket és sokkal összeszedettebb leszel.

3. „Nincs egy rongyom se!”

Te is sok időt veszítesz reggelente a gardróbban töltött hezitálással? Átöltözöl párszor, mielőtt elindulnál? A megoldás az, ha kigondolod előre, hogy mit veszel fel másnap – ezzel rengeteg időt megtakarítasz.

Turbózd fel a reggeleket! 7 tipp azoknak, akik állandóan rohannak

4. Készülj előre!

Gondold végig előző este, hogy mire lesz szükséged és készíts elő mindent, az edzőcuccot, a csemegekekszet, a határidő naplót, hogy reggel csak fel kelljen kapnod induláskor a szükséges dolgokat.

5. Alakítsatok ki reggeli rutint!

Az egész család számára megnyugtató, ha minden rutinszerűen történik. Mindenki tudja, hogy mire számíthat, mikor ki mit csinál, neki mit kell tennie, mit csinálnak a többiek – ezzel nemcsak a fürdőszobai tumultusnak vehetitek elejét, hanem arra is jó, hogy a te nyugodt 5 percedet biztosítsd, hiszen az a pár perc nekik is jól jön a feltöltődéshez. Te a kávédat iszod, a gyerek legózik egy picit, a párod a híreket böngészi. Nyugiban, együtt. Jól hangzik, nem?

6. Delegáljatok feladatokat!

Ahhoz, hogy nyugodtan, kapkodás nélkül induljon a nap, fontos, hogy minél több idő legyen a különböző tevékenységekre. Ehhez nem az a jó megoldás, ha te kelsz fél órával korábban! Osszátok el a feladatokat! A gyerekek önállóságra nevelésében is fontos lépés ez, hiszen neki is élmény, ha megtanul egyedül öltözni. Az ágyazás is könnyen tanulható és hamar rájönnek ők is, hogy ha hamar végeznek, akkor több idejük marad játszani.

Turbózd fel a reggeleket! 7 tipp azoknak, akik állandóan rohannak

7. Reggeli dopping

Szeretitek a zenét? Készíts egy negyedórás válogatást a kedvenc zenéitekből, hogy jól induljon a reggel! Könnyebb kimászni az ágyból, ha hamarosan egy kis pozitív pörgés vár rátok. Meglátod, sokkal jobb hangulatban fogtok így felkelni!

Kisminta igénylés
x

    Kisminta igénylés

    Kérjük, minden mezőt töltsön ki, hogy a mintát el tudjuk küldeni Önnek!

    Adataim marketing célokra felhasználhatóak.Részletek

    Vásárlás