Vízhiányos bőr kezelésének vizsgálata, 2011

Vizsgálóhely

A Dél-Afrikai Orvostudományi Egyetem Fotobiológiai Laboratóriuma.

1. vizsgálat

Célkitűzés

A Bio‑Oil egyszeri alkalmazásának a szaruréteg (stratum corneum) barrierfunkciójára és a bőr hidratáltságára gyakorolt hatásának felmérése.

Minta

Alanyok: 40 női alany különböző etnikai háttérrel. Vizsgált terület: a vizsgált termékeket minden alany alkarjának voláris (tenyér oldali) felszínén alkalmazták.

Módszerek

A bőr hidratáltságának felmérése Corneométerrel elsődleges mérésként, valamint a barrier funkció felmérése Vapométerrel másodlagos mérésként. A résztvevők a mérések előtt 2 órával szappannal megmosták az alkarjukat. Elvégezték a kiindulási eszközös méréseket. Ezután az alkar voláris részének különböző területeire Bio‑Oil terméket és egy referenciaolajat vittek fel minden alany esetében. A mérésekre a termékek alkalmazása után közvetlenül, valamint 2 órával később került sor, a termékek letörlése előtt és után. Egy kezeletlen kontroll bőrterületet is megmértek minden alkalommal.

Eredmény

Az alkalmazás után közvetlenül mindkét termék csökkentette a transzepidermális vízvesztést a kezeletlen kontrollhoz képest. A két órával később, a letörlés előtt mért emelkedett ellenállás-értékek mindkét olaj esetében fokozott hidratáltságot jeleztek. Két órával később, azután, hogy az olajokat a bőrről letörölték, a Bio‑Oil alkalmazásának területén a referenciaolajhoz képest tovább emelkedett a transzepidermális vízvesztés mértéke, ami arra utal, hogy több nedvesség szabadult fel a bőrön keresztül, azaz a bőr hidratáltabb volt.

2. vizsgálat

Célkitűzés

A Bio‑Oil napi kétszeri alkalmazásának hatása a száraz bőr hidratáltságára és megnyugtatására.

Minta

Alanyok: 25 női Kaukázusi résztvevő. Vizsgált terület: a vizsgált termékeket minden alany lábszárának külső felszínén alkalmazták.

Módszerek

Szappan 7 napon keresztül történő alkalmazásával száraz bőrt alakítottak ki. Ezt követően naponta kétszer Bio‑Oil terméket és egy referenciaolajat alkalmaztak. A bőrt az 1. és a 3. napon mérték fel. Egy képzett vizuális kiértékelő vizuális kiértékelést végzett kétszeres nagyítású nagyítólámpa alkalmazásával. Egy kezeletlen kontroll bőrfelszín kiértékelésére is sor került mindegyik időpontban.

Eredmény

Mind a Bio‑Oil, mind a referenciaolaj enyhítette a bőrszárazságot a kezeletlen kontrollhoz képest. A 3. napon a Bio‑Oil statisztikailag hatásosabbnak bizonyult. A Bio‑Oil termékkel kezelt bőrterületek vizuális tulajdonságainak szignifikáns javulása alátámasztja a száraz bőr megnyugtatása terén mutatott hatásosságot.

Kisminta igénylés
x

    Kisminta igénylés

    Kérjük, minden mezőt töltsön ki, hogy a mintát el tudjuk küldeni Önnek!

    Adataim marketing célokra felhasználhatóak.Részletek

    Vásárlás