Hegkezelés vizsgálata, 2010

Vizsgálóhely

proDERM alkalmazott bőrgyógyászati kutatóintézet, Hamburg, Németország.

Célkitűzés

A Bio‑Oil hatásosságának felmérése hegek kinézetének javítása terén.

Minta

Alanyok: 36 női résztvevő különböző etnikai háttérrel. A résztvevők életkora: 18-65 év. A hegek kora: újonnan kialakulttól legfeljebb 3 évesig. A hegek elhelyezkedése: has, láb, kar, nyak, térd, törzs, felsőtest.

Módszerek

Kettősvak, randomizált és placebo-kontrollos vizsgálat. Az alanyoknak vagy két összehasonlítható hege volt, vagy egy olyan hege, ami elég nagy volt ahhoz, hogy csak a heg egyik felét kezeljék, és alanyon belüli összehasonlítást végezzenek. A terméket 8 héten keresztül naponta kétszer alkalmazták, és a célterületen további masszírozásra nem került sor. A termék felvitele rendszeres időközönként, felügyelet mellett történt. A hegek felmérésére a 0., 2., 4., illetve 8. héten került sor. A Patient and Observer Scar Assessment Scale (POSAS, hegfelmérő skála a beteg és a vizsgáló részére) alapján meghatározott különböző hegparaméterek kiértékelését végezték el.

Eredmény

A Bio‑Oil hatásos a hegek kinézetének javítása terén. Az alanyok 66 százalékánál statisztikailag szignifikáns eredmény igazolódott már 2 hét (15 nap) után. Nyolc hét (57 nap) után az alanyok 92 százalékánál mutatkozott javulás, és a javulás mértéke a 2 hét után láthatónak csaknem a háromszorosa volt. A vizsgálat időtartama alatt a POSAS értékek folyamatos javulása volt megfigyelhető.

Kisminta igénylés
x

    Kisminta igénylés

    Kérjük, minden mezőt töltsön ki, hogy a mintát el tudjuk küldeni Önnek!

    Adataim marketing célokra felhasználhatóak.Részletek

    Vásárlás