Feszülési csík kezelésének vizsgálata, 2010

Vizsgálóhely

proDERM alkalmazott bőrgyógyászati kutatóintézet, Hamburg, Németország.

Célkitűzés

A Bio‑Oil hatásosságának felmérése a feszülési csíkok (striák) kinézetének javítása terén

Minta

Alanyok: 38 női résztvevő, különböző etnikai háttérrel. A résztvevők életkora: 18-65 év. A feszülési csíkok oka: változó (terhességgel, súlygyarapodással, illetve tinédzserkori felgyorsult növekedéssel összefüggő). A feszülési csíkok elhelyezkedése: has, comb, csípő.

Módszerek

Kettősvak, randomizált és placebo-kontrollos vizsgálat. Az alanyoknak vagy több összehasonlítható feszülési csíkjuk volt, vagy egy olyan feszülési csíkjuk, ami elég nagy volt ahhoz, hogy csak a feszülési csík egyik felét kezeljék, és alanyon belüli összehasonlítást végezzenek. A terméket 8 héten keresztül naponta kétszer alkalmazták, és a célterületen további masszírozást nem végeztek. A termék felvitele rendszeres időközönként, felügyelet mellett történt. A feszülési csíkok felmérésére a 0., 2., 4., illetve 8. héten került sor. A Patient and Observer Scar Assessment Scale (POSAS, hegfelmérő skála a beteg és a vizsgáló részére) alapján meghatározott különböző hegparaméterek kiértékelését végezték el.

Eredmény

A Bio‑Oil hatásos a feszülési csíkok kinézetének javítása terén. Az alanyok 95 százalékánál statisztikailag szignifikáns eredmény igazolódott már 2 hét (15 nap) után. Nyolc hét (57 nap) után az alanyok 100 százalékánál mutatkozott javulás, és a javulás mértéke a 2 hét után láthatónak több mint kétszerese volt. A vizsgálat időtartama alatt a POSAS értékek folyamatos javulása volt megfigyelhető.

Kisminta igénylés
x

    Kisminta igénylés

    Kérjük, minden mezőt töltsön ki, hogy a mintát el tudjuk küldeni Önnek!

    Adataim marketing célokra felhasználhatóak.Részletek

    Vásárlás