Érzékeny bőr teszt, 2006

Vizsgálóhely

Future Cosmetics, Pretoria, Dél-afrikai Köztársaság.

Célkitűzés

Annak vizsgálata, hogy a Bio‑Oil bőrirritációt idéz-e elő érzékeny bőrű alanyoknál.

Minta

Alanyok: 21 résztvevő. A résztvevők kora: 18-65 év. Beválasztási kritériumok: Ismerten érzékeny bőrű alanyokat választottak ki, és pozitív kontrollt (tejsav) alkalmaztak az érzékeny bőrstátusz igazolására.

Módszerek

Randomizált és kontrollált vizsgálat. Három területen végeztek kiértékelést: egy olyan területen, amelyen ioncserélt vizet alkalmaztak (negatív kontroll), a Bio‑Oil alkalmazásának területén, illetve egy olyan területen, amelyen 1 százalékos nátrium-dodecil-szulfát oldatot alkalmaztak (pozitív kontroll – ismerten bőrirritáló hatású szer). A vizsgált termékeket tapaszra cseppentve vitték fel az alkar voláris (tenyér felőli) felszínének bőrére, és a tapaszokat 24 óra után távolították el. A bőr kiértékelését és a reakciók feljegyzését az alkalmazás után 24, 48, 72, illetve 96 órával végezték el. A kiértékelésre bőrgyógyász jelenlétében került sor. A bőrreakciókat nullától 4-ig terjedő skálán értékelték (0 jelentette azt, ha nincs reakció, 4 pedig az élénk vörös elváltozást).

Eredmény

Igazolódott, hogy a Bio‑Oil nem irritáló termék érzékeny bőrű alanyok számára. Egyetlen alanynál sem mutatkozott mellékhatás a Bio‑Oil alkalmazását követően. A Bio‑Oil átlagos reakciós értéke 96 óra alatt 0,03 volt. A Bio‑Oil alkalmazása mellett jobb eredményeket kaptak, mint az ioncserélt víz (negatív kontroll) alkalmazásakor.

Kisminta igénylés
x

    Kisminta igénylés

    Kérjük, minden mezőt töltsön ki, hogy a mintát el tudjuk küldeni Önnek!

    Adataim marketing célokra felhasználhatóak.Részletek

    Vásárlás