Aknés hegek kezelésének vizsgálata, 2012

Vizsgálóhely

Peking University First Hospital, Bőrgyógyászati Osztály, Peking, Kína.

Célkitűzés

Feltáró vizsgálat a Bio‑Oil hatásosságának felmérésére az arcon lévő, akne okozta hegek kinézetének javítása terén kínai alanyoknál.

Minta

Alanyok: 44 kínai alany újonnan (kevesebb mint 1 éve) kialakult, akne okozta hegekkel az arcukon. A Bio‑Oil kezelésben részesülő csoport 32 alanyt számlált, a kezelésben nem részesülő csoportban 12 alany volt. Az alanyok életkora: 14-30 év.

Módszerek

Randomizált, kontrollált, a hatásosságot osztályozó személy számára vak vizsgálat. Az alanyok részt vettek egy kezdeti szűrővizsgálaton, amit egyhetes kimosási időszak követett. A terméket 10 héten keresztül naponta kétszer alkalmazták. A termék felvitele rendszeres időközönként, felügyelet mellett történt. Felmérésre a 0., 4., 8., illetve 10. héten került sor, és ezen belül az alábbi eljárásokat végezték el: Globális hegesedési pontszám (Global Scarring Score, GSS) felmérése a vizsgáló által, az akne okozta heg színének/vörösségének mérése kromaméterrel, a faggyú mennyiségének mérése sebuméterrel, valamint a mitesszerek és gyulladásos bőrelváltozások számának dokumentálása bőrgyógyász által. Az alanyok minden viziten kitöltöttek egy önfelmérő kérdőívet is.

Eredmény

A klinikai osztályozás során a legjobb eredmény a Bio‑Oil által a macularis (lapos) akne okozta hegek erythemájának (vörösségének) csökkentésében megfigyelhető hatásosság volt, és a bőr egészében világosodott. Az önfelmérő kérdőív eredményei azt mutatták, hogy az alanyok 84 százaléka javulást tapasztalt az aknés hegek általános állapotában, és több mint 90 százalékuk tapasztalta a hegek színének fakulását. Az aknés elváltozások számolása és a faggyú mennyiségének mérése kimutatta, hogy a Bio‑Oil nem idéz elő vagy súlyosbítja az aknét, és nem fokozza a faggyútermelődést sem.

Kisminta igénylés
x

    Kisminta igénylés

    Kérjük, minden mezőt töltsön ki, hogy a mintát el tudjuk küldeni Önnek!

    Adataim marketing célokra felhasználhatóak.Részletek

    Vásárlás