A felszívódás vizsgálata, 2011

Vizsgálóhely

proDERM alkalmazott bőrgyógyászati kutatóintézet, Hamburg, Németország.

1. vizsgálat

Célkitűzés

A Bio‑Oil felszívódási sebességének felmérése standard felvitelt és bedörzsölést követően.

Minta

Alanyok: 22 képzett értékelő (21 nő és 1 férfi). Vizsgált terület: a vizsgált termékeket minden értékelő alkarjának voláris (tenyér felőli) felszínén alkalmazták.

Módszerek

Kettősvak, randomizált és kontrollált vizsgálat. Az értékelők alkarjának voláris (tenyér felőli) felszínére Bio‑Oil terméket és egy referenciaolajat vittek fel. Az értékelők 100 körkörös mozdulatot végeztek meghatározott sebességgel. Az értékelők ezután egy ötfokú skálán értékelték a termékek felszívódását úgy, hogy a két véglet a “nagyon lassan szívódik fel”, illetve a “nagyon gyorsan szívódik fel” volt. Két időpontban – a felvitel előtt és két perccel a termék felvitele után – került sor sebuméteres mérésre a bőr olajtartalmának meghatározása céljából.

Eredmény

A Bio‑Oil bőrbe való felszívódását a képzett értékelők többsége (77,3%) “nagyon gyorsnak”, illetve “gyorsnak” minősítette. Ezt a sebuméterrel végzett műszeres mérés is alátámasztotta: a második időpontban végzett mérés azt igazolta, hogy a bőrön visszamaradt Bio‑Oil mennyisége szignifikánsan kisebb, mint a referenciaolaj mennyisége.

2. vizsgálat

Célkitűzés

A Bio‑Oil felszívódási sebességének felmérése standard felvitelt és bedörzsölést követően.

Minta

Alanyok: 100 résztvevő (97 nő és 3 férfi). Vizsgált terület: a vizsgált termékeket minden résztvevő alkarjának voláris (tenyér felőli) felszínén alkalmazták.

Módszerek

Kettősvak, randomizált és kontrollált vizsgálat. A résztvevők alkarjának voláris felszínére Bio‑Oil terméket és egy referenciaolajat vittek fel. A résztvevők mindkét vizsgált terméket egy percen keresztül dörzsölték be a bőrükbe. A résztvevők ezután egy ötfokú skálán értékelték a termékek felszívódását úgy, hogy a két véglet a “nagyon lassan szívódik fel”, illetve a “nagyon gyorsan szívódik fel” volt.

Eredmény

A Bio‑Oil bőrbe való felszívódását a képzett értékelők többsége (72%) “nagyon gyorsnak”, illetve “gyorsnak” minősítette.

Kisminta igénylés
x

    Kisminta igénylés

    Kérjük, minden mezőt töltsön ki, hogy a mintát el tudjuk küldeni Önnek!

    Adataim marketing célokra felhasználhatóak.Részletek

    Vásárlás