Szabadulj meg a mérgektől!

tisztítókúra

A szervezetünkben évente négy kilónyi méreganyag halmozódik fel, amely a tartósított élelmiszerekből, rovarirtókkal kezelt növényekből, a klórozott ivóvízből, szennyezett levegőből, valamint vegyipari, háztartási és kozmetikai készítményekből származik. Épp ezért fontos a méregtelenítés, hiszen ezek a méreganyagok rendkívüli mértékben megnehezítik szervezetünk működését.

Készülj fel a télre! Méregtelenítő kúrával nemcsak a felhalmozódott mérgektől szabadulsz meg, de pár kilót is ledobhatsz. A tisztítókúra eredménye jobb közérzet, megújult energia, kipihent szervek (különös tekintettel a májra). Az őszi méregtelenítés célja az immunrendszer erősítése.

tisztítókúra

Miért van szükséged méregtelenítésre?

Egyre inkább elfogadott az a nézet, hogy minden betegség – legyen szó testi vagy lelki problémáról – okozója a méreganyagok felhalmozódása a szervezetben. Talán nem is gondolnád, de sok, gyakran előforduló probléma, mint a krónikus fáradtság, aluszékonyság, emésztési gondok, hangulatzavarok, energiahiány, depresszió okozója is lehet a szervezetünkbe került mesterséges anyagok és a stressz hatása. Mindezek komoly betegségekhez is vezethetnek, ha nem figyelsz rájuk.

Szerencsére egy kiadós méregtelenítő kúra tökéletes megoldás a problémára – ha megtisztítod szervezetedet a mérgektől és a salakanyagoktól, nemcsak jóval energikusabbá, fittebbé és egészségesebbé válhatsz, de a hosszú télre is felkészítheted az immunrendszeredet.

Mielőtt elkezded  

Fontos a fokozatosság! Jobb, ha nem a durr bele a közepébe, „ma még teleeszem magam, de holnaptól diétázom” módszert választod. A kúrát megelőző néhány napot szánd a felkészülésre: könnyű, zsírszegény ételeket fogyassz, mert, ha nem így teszel, nagyon meg fogja terhelni a szervezetedet a méregtelenítés. Ugyanez érvényes a kúra végére is, fokozatosan állj vissza a normál étkezésre. Egy méregtelenítő diéta jó alap lehet az életmódváltáshoz.

Alaposan gondold végig, hogy mikor kezdesz méregtelenítésbe.  Érdemes olyan időpontra tervezned, amikor tudsz magadra figyelni. A legnagyobb hajtás idején kisebb az esélyed, hogy végig csináld, hiszen ilyenkor a szokottnál gyengébb lehetsz, ráadásul a mindenki által vágyott lelki megtisztulás csak úgy tud a méregtelenítéssel párhuzamban megtörténni, ha magadra figyelsz.

tisztítókúra

Fontos tudnod, hogy csak egészséges, felnőtt emberek kezdhetnek méregtelenítő kúrába. Fejlődésben lévő gyerekeknek, fiataloknak és kismamáknak, valamint betegségekkel küzdőknek szigorúan tilos. Túlságosan megterhelné a szervezetüket és létfontosságú tápanyagokat vonnának meg maguktól. Természetesen ők is étkezhetnek okosan, kevesebb mesterséges anyagot, gyorskaját, édességet fogyasztva és nagyobb mennyiségű zöldség- és gyümölcsöt beiktatva az étrendjükbe.

Hogy néz ki egy méregtelenítő diéta?

Gondold végig, hogy mire vagy képes. Ne hozd magad abba a frusztráló helyzetbe, hogy elszánod magad egy egyhetes léböjtkúrára és a második napon feladod. Neked is, a szervezednek is fontos a fokozatosság, ne terheld túl magad.

Ha először vágsz bele tisztítókúrába, a következőképpen tervezd meg a diétádat:

Kövesd a méregtelenítő étrendet egy hétig.

Az első napon tarts léböjtkúrát. Fogyassz korlátlan mennyiségben zöldség- és gyümölcslevet, szűrt zöldséglevest, vizet és gyógyteát, de minimum 3 liter folyadékot vigyél be a szervezetedbe.

A kúra ideje alatt az étrended gerincét zöldségek és gyümölcsök alkossák, ezek mellé pedig naponta minimum két liter víz ajánlott. A vízfogyasztás nagyon fontos, hiszen csak így tudnak kiürülni a mérgek a szervezetedből.

A méregtelenítés elengedhetetlen része, hogy minimalizáld a kémiai mérgek bevitelét szervezetedbe: kerüld a mesterséges adalékagyagokat tartalmazó élelmiszereket, a cukrot, a finomított szénhidrátokat, a koffeint, illetve az alkoholt és a dohányzást.

tisztítókúra

Az étrended összeállításakor gyümölcs- és zöldséglevek, gyümölcspépek, gyümölcssaláták, főzelékfélék, párolt és grillezett zöldségek és levesek széles skálájából válogathatsz. Ha teheted, ezeket te magad készítsd el, hiszen így lehetsz csak biztos abban, hogy egy étel milyen alapanyagok felhasználásával készül. Kizárólag minőségi táplálékokat fogyassz: teljes kiőrlésű gabonát, zsírszegény tejtermékeket, telítetlen zsírsavakat, növényi magvakat, gyümölcsöket, zöldségeket. Ügyelj arra, hogy étrended kiegyensúlyozott tápanyag-mennyiséget tartalmazzon, és megfelelő mennyiségű rostot és vitamint vigyél be a szervezetedbe.

Előfordulhat a diéta ideje alatt, hogy fejfájást tapasztalsz – ez a méreganyagok kiürülésének természetes velejárója. Ne ijedj meg, ne add fel emiatt a diétát, hanem végezz nyújtó- és légzőgyakorlatokat, vagy tegyél egy nagyobb sétát és jobban fogod érezni magad.

Kisminta igénylés
x

    Kisminta igénylés

    Kérjük, minden mezőt töltsön ki, hogy a mintát el tudjuk küldeni Önnek!

    Adataim marketing célokra felhasználhatóak.Részletek

    Vásárlás