A Bio-oil és striák

A striák, más néven a feszülési vagy terhességi csíkok akkor jelennek meg a bőrön, amikor a testünk hirtelen növekedésen esik át, amelyet a bőrünk nem tud elég gyorsan követni. Ez lehet akár terhesség, kamaszkori növekedés, gyors izomnövekedés, vagy hízás esetén is. Ilyenkor a bőrszövet belső rétegében szakadások keletkeznek, amelyek a begyógyulásakor sebhelyekké válnak, és halvány csíkok formájában jelennek meg a testünkön. Így tehát a közhiedelemmel ellentétben a striák nem csak a nők testén alakulhatnak ki, hanem ugyanúgy megjelenhetnek egy tinédzser vagy egy izmosodó férfi bőrén is.

https://biooilhungary.hu/wp-content/uploads/2021/05/Scars_and_stretch_marks_v5_1080p.mp4
TUDJ MEG TÖBBET A STRIÁKRÓL

A striák, avagy feszülési csíkok kialakulását pontosan az okozza, amire a nevük utal: a bőr feszülése.

A bőr három rétegből épül fel: a legkülső felhámból (epidermisz), a középső irhából (dermisz) és a legbelső rétegből, a bőraljából. A bőr természetes rugalmasságát az alsóbb rétegében, az úgynevezett irhában (dermisz) található kollagén és elasztin okozza. Ezek fehérjékből felépülő vegyületek, amelyek fontos részét képezik testünk kötőszövetének. Az irhában lévő kötőszövet az, ami lehetővé teszi a bőrünk számára, hogy testünk változásait kövesse: növekedés vagy súlygyarapodás esetén táguljon, fogyás esetén összehúzódjon. Azonban előfordul, hogy ezek a változások nagyon hirtelen mennek végbe, és ilyenkor a bőrnek nincs elég ideje alkalmazkodni. Ha a kötőszövet túlságosan megfeszül az irhában lévő rostok elszakadnak, láthatóvá téve a mélyebben lévő réteget is. Amikor ezek a szakadások begyógyulnak, striák keletkeznek a bőrünkön.

A striák kialakulásának három elkülöníthető fázisa van:

Az első fázisban lévő striák vöröses/lilás színűek, és általában viszkető érzés kíséri őket. A közvetlenül a striák mellett lévő bőrfelület esetleg vékonyabbnak tűnhet.
Ahogy a bőr tovább feszül, a második fázisban a striák hosszúsága és/vagy szélessége megnőhet, színük elsötétedik, ahogy az irhában keletkezett szakadásokon keresztül látszani kezdenek az erek.

Amikor a test és így a bőr növekedése megáll, elérkezünk a harmadik fázisba. Ilyenkor a bőr feszülése megszűnik, és a striák halványodni kezdenek. Végül ezüstös, fehéres színük lesz, ahogy az erek összehúzódnak, és helyettük a világos színű zsírréteg válik láthatóvá. Később a striák kissé laposabbá válhatnak, alakjuk szabálytalanabb lehet.

Sok mindentől függ, hogy megjelennek-e striák a bőrünkön. Ez változhat a bőrtípusunktól, életkorunktól, genetikai hajlamosságtól, táplálkozási szokásainktól függően, és természetesen az is számít, milyen gyakran hidratáljuk a bőrünket. Leginkább azonban kamaszkori hirtelen növekedés, terhesség, vagy gyors hízás, illetve izomnövekedés esetén jelenhetnek meg.

Bár a stria önmagában nem tekinthető komoly orvosi problémának, viszont érzelmileg hatással lehet azokra, akiknek megjelenik a bőrén, mert önértékelési problémákat okozhat.

A Bio-Oil olyan növényi kivonatokkal és vitaminokkal dúsított multifunkcionális bőrápoló olaj, amely hatékony segítség a striák elleni küzdelemben. Különleges összetételének köszönhetően segít megelőzni a kialakulóban lévő striákat és segít javítani a már meglévő striák kinézetét.

A BIO-OIL ÉS A VÁRANDÓSSÁG

A striák megjelenhetnek a nők bőrén a várandóság ideje alatt is, ahogy a baba, és vele együtt az anyuka hasa növekszik, illetve az állapotossággal gyakran együtt járó sülynövekedés miatt.

A striák a test bármelyik részén megjelenthetnek, de leggyakrabban az alhas, a combok, a csípő, a derék, valamint a fenék és a mell bőrfelületén alakulnak ki. A várandósság ideje alatt általában a hatodik vagy hetedik hónap környékén jelennek meg. 

A nők már több mint 20 éve használják biztonsággal a Bio-Oil-t a terhességi csíkokra és a striákra. Egyedi összetétele hidratálja és rugalmasan tartja a bőrt. A benne levő hatóanyagok rugalmasabbá, elasztikusabbá teszik a bőrszövetet, valamint segíti a bőr természetes önmegújító mechanizmusait.
Egyrészt segít csökkenteni a striák kialakulásának lehetőségét, másrészt rendszeres használat mellett számos bőrproblémára biztosít hatékony megoldást: például segít enyhíteni a feszülő bőr okozta viszkető érzést és segít javítani a hormonális változások okozta egyenetlen bőrfelületeket.

HOGYAN HAT?

Bár nincs olyan termék, amely képes teljes mértékben eltüntetni a striákat, azok megelőzésében és ápolásában mégis segítséget nyújthat a bőr fokozott hidratálása. Hiszen ha bőrünk több nedvességet tartalmaz, akkor rugalmasabb lesz, így könnyebben követi testünk változásait. A Bio-Oil egyedi összetétele hidratálja és rugalmasan tartja a bőrt. A benne levő hatóanyagok rugalmasabbá, elasztikusabbá teszik a bőrszövetet, valamint segíti a bőr természetes önmegújító mechanizmusait.

A Bio-Oil egyedi összetétele olyan anyagokat tartalmaz, amelyek a következőkben segítenek:

 • Az A-vitamin elősegíti az új kollagén képződését, így hozzájárulva a bőr megújulásához és rugalmasságának megtartásához.
 • Az E-vitamin a bőrápoló termékekben legelterjedtebben alkalmazott antioxidáns, mely megvédi a bőrt az őt károsító és annak idő előtti öregedését előidéző szabad gyököktől. Emellett segít növelni a bőr külső rétegének nedvességtartalmát, javítani a bőr állagát és rugalmasságát is.
 • Számos gyógynövény kivonatát tartalmazza, növényi olaj formájában: rozmaringot, levendulát, körömvirágot és kamillát. Ezeknek – sok más mellett – gyulladáscsökkentő, bőrpuhító és kondícionáló tulajdonságaik vannak, ami a striák esetében különösen hasznos.
 • A Bio-Oil különleges összetevője a PurCellin Oil™, amely csökkenti a készítmény sűrűségét, ezáltal az könnyűvé válik és nem zsírosít.  Abban segít, hogy a vitaminok és növényi kivonatokban lévő értékes anyagok gyorsabban felszívódjanak és könnyebben bejussanak a bőr mélyebb rétegeibe.

ALKALMAZÁSA

Megelőzésképpen

A Bio-Oil-t naponta kétszer, körkörös mozdulattal masszírozza a bőrére a striák kialakulására leginkább hajlamos területre.

Terhesség során a második trimeszter kezdetétől naponta kétszer masszírozza a Bio-Oil-t a has, a csípő, a mell, a derék, illetve a comb felső részének bőrébe. 

A már kialakult striák kinézetének javítására

Bár a Bio-Oil-lal használata az újabban keletkezett striákon a leghatékonyabb, a termék rendszeres használata esetén a régebben kialakult feszülési csíkoknál is látható javulás érhető el.

A Bio-Oil-t legalább három hónapon keresztül naponta kétszer, körkörös mozdulattal masszírozza a bőrére, amíg a termék teljesen fel nem szívódik.

Kisminta igénylés
x

  Kisminta igénylés

  Kérjük, minden mezőt töltsön ki, hogy a mintát el tudjuk küldeni Önnek!

  Adataim marketing célokra felhasználhatóak.Részletek

  Vásárlás