Sokat segíthet! 6 feszültségoldó tipp

Nehezek a hétköznapok? Nyomaszt valami? Érzed, hogy kikapcsolódásra van szükséged? Ha a stressz állandósult az életedben, akkor muszáj felvenned vele a harcot!

A stressz az egyik legnagyobb ellenségünk. Árt a közérzetünknek, a miatta fellépő nyugtalanság koncentráció- és teljesítménycsökkenéshez, vagy akár szorongáshoz és depresszióhoz is vezethet. A feszültség okozta ramaty kedélyállapot a társas kapcsolatainknak is sokat árt. És ha mindez még nem lenne elég, az egészségkárosító hatásai is jelentősek: szív- és érrendszeri betegségek, mozgásszervi panaszok, emésztési zavarok, anyagcsere-betegségek, az immunrendszer zavarai mind-mind köthetők a tartós stresszhez.

Kapcsolj időben! A stressz érdekes spirál, amikor elragad, úgy érzed nincs időd, energiád magaddal, az egészségeddel, a lelkeddel foglalkozni. Így sokan csak egy komolyabb betegség után ébrednek rá, hogy változtatniuk kell. A stressz előidézője sokféle lehet, családi gondoktól a munkahelyen át ezer oka lehet annak, hogy nem érzed jól magad a bőrödben. S mivel sokszor nem egyszerű kiiktatni az életedből a szorongást, feszültséget okozó tényezőt, ezért praktikus elsajátítanod pár módszert, amivel könnyebben kezelheted a stresszes helyzeteket!

1.Vitaminok és teák

Duplán hatnak.  Egyrészt a hatóanyagaik miatt, másrészt amiatt, mert használatuk során érzed, hogy teszel magadért valamit.

A csapból is a magnézium idegekre gyakorolt hatása folyik – és valóban, hiánya esetén kevésbé tudjuk kezelni szorongásainkat.  A magnézium nélkülözhetetlen az energiatermeléshez, az izmok és az idegrendszerünk működéséhez, a fogak és csontok felépítéséhez. Gyógyteák: Az orbáncfű tea kitűnő idegeskedés és a depresszió ellen, de inkább csak este idd, mert nagyobb mennyiségben fogyasztva eltompít. A macskagyökér tea valerénsavat tartalmaz, amely természetes nyugtató. Belsőleg fogyasztva fejfájás, szívidegesség, álmatlanság, izomgörcs, bélirritáció kezelésére is kitűnő.

2. Hideg fej és aggódó idő

Sokszor egy helyzet jóval nehezebbnek tűnik, mint amilyen valójában. Higgadj le, elemezd hideg fejjel, gondold végig, mi a legrosszabb, ami történhet, és mit tehetsz, hogy optimálisan alakuljanak a dolgok.

Vicces, de bevált trükk az is, hogy ha a már a mindennapi rutinod része az aggodalmaskodás, akkor ütemezd be a napodba! Szánj rá 20 percet mindennap, legjobb, ha reggelre időzíted! Nevezd ahogy akarod, de jó, ha nevet adsz a Te idődnek. Ebben a 20 percben előveszed a problémáidat, végig gondolod a feladataidat, sőt nyugodt lélekkel aggodalmaskodhatsz is. Így, ha napközben felbukkan egy nyugtalanító gondolat, akkor halaszd el a tipródást a következő napi aggódó időre. Rá fogsz csodálkozni, hogy hány olyan aggodalom lesz, amely másnapra megoldódik, vagy már lényegtelennek tűnik.

3. Egy koffeinmentes lattét kérek!

A koffein idegesebbé tesz, fokozza az idegrendszer labilisát. Ha túl sok a feszültség, hagyd ki a kávét, igyál inkább napi 1-2 fekete teát, így kevésbé leszel ingerlékeny és feszült.

4. Fuss el a gondok elől!

Tudományosan bizonyított, hogy a testmozgás, különösen a futás javítja a közérzetet, kikapcsol és feltölt endorfinnal. A legtöbbször az időhiányra fogjuk a mozgáshiányt, pedig már napi 15-20 perc is elképesztő eredményeket hoz testi és lelki szinten egyaránt.

5. Az alvás

A stressz legjobb barátja az alvászavar. Ha fáradt vagy, akkor sokkal feketébben látod a világot. Tegyél meg mindent, hogy napi 7-8 óra nyugodt alváshoz juss! Vess be gyógyteákat, illóolajokat, halk zenét, meleg mézestejet, a lényeg, hogy pihentető alváshoz juss. Legyen egy megszokott esti rituáléd, alakítsd úgy, ahogyan számodra a legjobb.

6. Lélegezz

Félelem, veszélyérzet esetén automatikusan visszatartjuk a lélegzetünket, vagy épp gyorsan kapkodjuk a levegőt. Nem kell ahhoz spirituális beállítottságúnak lenned, hogy légzőgyakorlatokat végezz! Végy öt mély lélegzetet az orrodon keresztül, majd fújd ki a szádon! Koncentrálj a légzésedre, meglátod, ez a pár másodperces szünet nagyon hatásos!

Kisminta igénylés
x

    Kisminta igénylés

    Kérjük, minden mezőt töltsön ki, hogy a mintát el tudjuk küldeni Önnek!

    Adataim marketing célokra felhasználhatóak.Részletek

    Vásárlás