Nyári trükkök a tartós sminkért

A nyár a szabadság, a nyaralás, a strandolás és a lazítás időszaka. Ám a hőség hoz magával néhány nehézséget is, mint például a saját magunk által megfelelőnek ítélt beach body elérése, vagy a pár óra alatt pandamacivá hatásúvá alakuló smink. Nincs mit tenni, másképp kell sminkelni, 30 fok fölött csődöt mondanak a téli praktikák. A profi sminkesektől elleshetünk néhány fortélyt, amivel túlélhetjük a nyarat elfolyó smink nélkül is.

Fényvédelem!

A reggeli rutin sodrásában sem szabad elfeledkeznünk az arc fényvédelméről (sem). Ez akkor is szükséges, ha nem a strandra indulsz, munkába menet ugyanúgy süt a nap, mint nyaralás közben. A legjobb, ha magas faktorszámú nappali krémet választasz, ez nem csak a leégést előzi meg, hanem a ráncokat is.

Kell egy bázis!

A bázis, vagy primer egyre elterjedtebb – és nem csak a profi sminkesek körében. Nem véletlenül tör a csúcs felé, smink alá feltéve sokkal tartósabb és szebb végeredményt érhetsz el. Elkerülheted vele például az olyan malőröket, mint a csomókba vagy vonalakba összefolyó smink. Szóval, primerre fel!

Felejtsd el az alapozót!

A legjobb, ha szkippeled nyáron (legalább a legnagyobb melegben) az alapozót, vagy ha nem akarsz ilyen drasztikus lépésre vetemedni, legalább cseréld olajmentesre, vagy egy könnyű BB krémre. A BB krém szépen fed, de nem képez vastag réteget és jobban tud alatta szellőzni, lélegezni a bőröd. A sorrend tehát: könnyű, fényvédelemmel ellátott nappali krém, majd a bázis és végül – ha ragaszkodsz hozzá – az olajmentes alapozó, de erre sajnos még egy réteg púdert is fel kell tenned.

Mekkora tévhit!

A csuda tudja, hogy ki és mikor találta ki ezt a szokást, de a legtöbb nő a csuklója belső oldalán próbálja ki a BB krémek, púderek, alapozók színét.  Óriási hiba! A csuklónk belső oldalának színe kicsit sem hasonlít az arcbőrünkre, így hogyan tudnánk ott megítélni, hogy milyen lesz az arcunkon az oda szánt termék?  Az ideális megoldás az, ha az arcbőrünkön próbáljuk ki az alapozókat, púdereket, pirosítókat. Ha ez nem megy (tegye fel a kezét, aki sosem vásárolt még két megbeszélés között), akkor a kézfejeden kísérletezz a színekkel. Mégpedig azért, mert a kézfejed ugyanannyi napsütést kap, mint az arcod, tehát relevánsabb eredményt hoz az itt végzett színpróba, mint a csukló alsó része.

Védjük a pandákat, de ne váljunk azzá!

Valóban kézenfekvő a vízálló szempillaspirál, no és a tus, de csak alkalmanként. Egyrészt jobban irritálják a szemet, mint hétköznapi, vízzel lemosható társaik, másrészt mire lerobbantod a szemedről, az bizony megviseli a szemkörnyéket. Mi a megoldás? A szem környékére is kenj bázist első lépésként, majd a szemceruza vagy a tus vonalát fixáld sötét, por alapú festékkel, ettől sokkal tartósabbá válik. A szemhéjpúdert nyáron nyugodtan el is hagyhatod, de ha már kened, akkor használj világos színű porállagút és felejtsd el a krémes festéket! A spirálból pedig érdemes egy jó minőségűre beruházni.

Fénylő homlok?

Sokan küzdenek a fénylő homlok problémájával. Ha te is közéjük tartozol, akkor szerezz be itatóspapírt. Ne a papírboltban keresd, hanem a drogériában, olcsó és kevés helyet foglal. Dobd be a táskádba, és ha fényesnek látod a bőrödet, egyszerűen itasd fel a felesleges csillogást.

Kisminta igénylés
x

    Kisminta igénylés

    Kérjük, minden mezőt töltsön ki, hogy a mintát el tudjuk küldeni Önnek!

    Adataim marketing célokra felhasználhatóak.Részletek

    Vásárlás