#Nomakeup – Natúr smink 7+1 lépésben a természetes szépségért

nofilter

Egyre többet látod a „NO FILTER” ÉS „NO MAKEUP” hashtag-eket. Hogy is van ez?

6-8 évvel ezelőtt még az óriásszempillás, erősen alapozott és pirosítóval durván kiemelt, a valóságtól messze álló megjelenés dívott a social médiában. Ugyan nem ment ki teljesen ez a trend a divatból, de egyre gyakrabban láthatjuk – a sztárok oldalain is – a fenti hashtag-eket. Arról már írtunk, hogy a hírességek megjelenése sem mindig hibátlan, most pedig körbejárjuk ezt, a hibákat is megmutató trendet.

Ezek a fotók a felvállalásról szólnak. A sokak által csodált sztárok legfőbb értéke a ki nem mondott (de megmutatott) tökéletesség és a vágyálom-szerű életük volt. A celebek a Facebook és az Instagram oldalaikon keresztül online testközelbe kerültek és mód nyílt a velük való interakcióra. Beleshetünk a magánéletük megmutatott részeibe és kezdjük elfogadni, hogy az ő megjelenésük sem mindig 100 %-os. Mindez megnyugtat bennünket a saját külsőnkkel kapcsolatban, ugyanakkor a számunkra szimpatikus sztárok a hibáikkal együtt még szerethetőbbekké válnak.

nofilter

A no makeup (smink nélkül) és no filter (szűrők, színezők, plusz kontrasztok és sötétítés nélküli) képeken elvileg a csupasz arcukat fedik fel, de sokszor – és nyilván nem csak a sztárok esetében – már csak arra utal, hogy profi sminkesek munkája nélkül mutatják meg igazi arcukat. Ez nem zár ki némi természetesnek ható sminket…

Így alakult ki a No makeup makeup, vagyis a „sminkelj úgy, mintha nem is sminkeltél volna” irányzat. Furán hangzik, de működik!  A lényege az illúzión túl az, hogy általa látványosabbá válik a természetes szépség. Hiszen ki ne szeretne önmaga szebb verziójává válni?  Emeld ki és hangsúlyozd legelőnyösebb vonásaidat, fedd el bőrhibáidat úgy, hogy természetesnek tűnjön az összhatás.

0. lépés: Az előkészítés

Minden esetben alapos bőrtisztítással kell kezdened, majd a bőr hidratálása következik. Ne feledkezz meg a szemkörnyékről sem, speciális ápolókkal teheted üdévé a sminkelés előtt. A hidratálókrémed felvitele után várj pár percet, mielőtt elkezdenéd a sminkelést.

1.Az alapozás

Már nem kell a matt hatásra törekednünk, eljött az ártatlan kinézetű, fényes bőr korszaka. Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy kevesebb időt kell a sminkelésre fordítanod! A „no makeup” smink alapja a tökéletes – vagy legalábbis annak tűnő – arcbőr.

Azt, hogy mennyi és milyen alapozót kell használnod, a bőröd minősége határozza meg. Ha apróbb bőrhibáid vannak, akkor egy alaposan és egyenletesen eloszlatott vékony réteg BB krém felvitelével túl is vagy az alapozáson. Ha bőröd egyenetlen, használj bőrtökéletesítő báziskrémet alapozód alá

Ha szükséges, a szem alatti sötét karikákat enyhén rózsaszínes tónusú korrektorral tüntetheted el, de ne használj belőle túl sokat, mert könnyen beülhet az apró ráncok közé.

2. Szemöldök

Ha szép a szemöldököd, akkor csak fésüld át egy kefével, hogy minden kósza szál tökéletesen álljon. Ha elkel némi korrekció, akkor por vagy gél állagú termékekkel töltsd ki finoman az esetleges hézagokat. Ügyelj a megfelelő árnyalat kiválasztására, egy picit világosabbnak kell lennie, mint a frizurád színe.

nofilter

3. Szem

Nem muszáj szemhéjpúdert használnod, de ha szeretnél, akkor natúr színeket válassz. A szemed természetes hangsúlyozásához használj a felső szempillatőnél barna szemceruzát, majd finoman satírozd el a vonalat. Ha a természetes hatásra törekszel, figyelj arra, hogy ne vidd túlzásba a kontúrozást.

4. Szempilla

Tudtad, hogy a barna szempillaspirál melegebbé teszi a tekintetet és természetesebben hat, mint a fekete? Óvatosan, a szálakat szétválasztva használd pilláidon a tökéletes hatás kedvéért.

5. Orca

A pirosító helyes használata sarokpontja a természetes sminknek. A bőrtónusoddal harmonizáló színt válassz és messziről kerüld el a cikláment és csillámot! A legjobb választás a krémes állagú pirosító, mert könnyű a használata és üdévé varázsolja az arcot. Fontos, hogy keveset használj, épp egy kis színt vigyél az arcodra.

6. Száj

Ha krém állagú pirosítót választottál, használhatod ugyanazt az ajkaidra is, így természetes lesz az összhatás. Az átlátszó szájfény is bőven elég lehet, hiszen szuperül megkoronázza a natúr sminket.

nofilter

7. Utolsó simítások

Ha bőröd zsírosodásra hajlamos, akkor egy leheletnyi púderrel mattíthatod az arcodat. Ha a száraz bőrtípusba tartozol, akkor akár ki is hagyhatod ezt a lépést, vagy csak a T-vonaladon használj púdert.

Kisminta igénylés
x

    Kisminta igénylés

    Kérjük, minden mezőt töltsön ki, hogy a mintát el tudjuk küldeni Önnek!

    Adataim marketing célokra felhasználhatóak.Részletek

    Vásárlás