Kínoz az allergia? 7 étel, amivel küzdhetsz ellene!

Kínoz az allergia? 7 étel, amivel küzdhetsz ellene!

Itt a tavasz, zöldellnek a fák, csiripelnek a madarak, virágba borul minden és… bizony újra eljött a pollen-allergia szezon! Hiába szép az idő, ilyenkor nem tudod kiélvezni, mert viszket a szemed, tüsszögsz és állandóan náthásnak érzed magad.  Segítünk, hogy felvehesd a harcot az allergiával és mutatunk néhány ételt, amelyekkel sokat tehetsz tüneteid enyhítéséért.

Kínoz az allergia? 7 étel, amivel küzdhetsz ellene!

Nem árt tudni, hogy az allergia civilizációs betegség, melynek kialakulásában nagy szerepet játszik az életmódod: a sok stressz, kevés mozgás és a helytelen táplálkozás legyengíti szervezetedet. Allergia esetén az immunrendszer működése nem megfelelő, vagyis sokat javíthatsz állapotodon az immunrendszered támogatásával. Kerüld azokat az élelmiszereket, melyekben tartósítószerek, szintetikus színezékek és aromák találhatóak, hiszen ezek megmérgezik emésztőrendszerünket, ezen keresztül pedig sejtjeinket, ennek tünetei lehetnek az emésztési gondok, a bőrproblémák, az allergia, vagy akár a fejfájás, pszichés zavar is.

A helyes étrend sokat segíthet, hogy jobb legyen a közérzeted, hiszen vannak ételek, amelyek immunrendszer-erősítő tápanyagokat tartalmaznak, ráadásul segíthetnek a szájüregi- és légzőszervi fertőzések legyőzésében is, melyek az allergia rendszeres velejárói.

Mutatunk néhány ételt, amely segíthet enyhíteni allergiás tüneteidet:

 Torma
Baktérium és vírusölő hatása közismert, Jellegzetes illatát az illóanyag tartalma adja, belélegzése segít a légutak tisztán tartásában. Gyorsan megszünteti az orrfolyást, elősegíti a torok és orr nyálkahártyájának tisztaságát.

Mogyorófélék
Magas a magnézium és E-vitamint tartalmuk. A magnézium segít a tüdőfunkció növelésében és védelmet nyújt az asztmás légzés ellen, mely tüdőgyulladást okoz.  Az E-vitamin immunerősítő és csökkenti a felső légúti gyulladások kialakulásának kockázatát.

Fokhagyma
Nem csak vámpírok ellen hatásos… Megnyitja a légutakat, enyhíti az asztma és az allergia tüneteit. A benne lévő allicin jó hatással van a hörgőkre, segíti megelőzni a légutak begyulladását.

Kínoz az allergia? 7 étel, amivel küzdhetsz ellene!

Gyömbér
Rengeteg pozitív hatása van, segít többek között a tüdő egészségének megőrzésében, a légutak felszabadításában, az asztmás tünetek enyhítésében.

Gyümölcsök: Alma, szőlő, narancs, paradicsom
Antioxidánst és C-vitamint tartalmaznak, védelmet nyújtanak az allergia és az asztma ellen (az asztmás betegek közel fele allergiás is).

Petrezselyem
Csökkenti a hörgőkre ható ingereket így, ha köhögés kínoz, megoldást nyújt. Enyhíti az allergiás tüsszögést is!

Tengeri halak
Ebben a kategóriában a legtöbb honfitársunk nem teljesít jól, nagyon alacsony a halfogyasztás Magyarországon – pedig a tengeri halakban és az algában megtalálható omega-3 zsírsavak, DHA és EPA csökkentik a testben a gyulladásokat.

Kínoz az allergia? 7 étel, amivel küzdhetsz ellene!
Természetesen nem minden esetben tudod helyes táplálkozással, életmódváltással elkerülni az allergiás tüneteket, különösen akkor nem, ha súlyos reakcióid vannak. Feltétlenül konzultálj orvosoddal ilyen esetben, ne várd a megváltást kizárólag a táplálkozástól! Illetve akik valamilyen étel-allergiában szenvednek, azok különösen figyeljenek, hogy csak olyan élelmiszert fogyasszanak, amely számukra nem okoz allergiás reakciót!

Kisminta igénylés
x

    Kisminta igénylés

    Kérjük, minden mezőt töltsön ki, hogy a mintát el tudjuk küldeni Önnek!

    Adataim marketing célokra felhasználhatóak.Részletek

    Vásárlás