Itt a tavasz, indul az extra bőrápolás!

Ha egyszer felmérést készítenének arról, hogy kinek melyik a kedvenc évszaka, a valószínűleg kiütéssel nyerne a tavasz. Hogy miért szeretjük annyira, nem is nagyon kell magyarázni, elég csak kinézni, vagy kiszimatolni a nyitott ablakon: igen, tavasszal virágillatú a levegő. Közben pedig nemcsak a méhek kezdenek őrült sürgölődésbe, hanem nekünk is megszaporodnak a tennivalóink: például formába hozni magunkat a lengébb ruhadarabokhoz. Ezek persze örömteli feladatok, még gondolni is jó rájuk, úgyhogy szedjük sorba, hogy mit jelent a tavaszi időszakra optimalizált testápolás.

Szőrtelenítés

Bevalljuk, vagy nem (természetesen nem), de télen majdnem mindenki lazábban kezeli az epilálást. Mivel a mindent elfedő meleg ruha alatt úgysem látszik semmi, sokan csak a legszükségesebbre szorítkozunk – habár, maradjunk abban, hogy ez mindenkinél mást jelent. A jó idő közeledtével viszont itt az ideje egy alapos, és mindenre kiterjedő szőrtelenítésnek. Vegyünk egy nagy levegőt, és essünk túl rajta, hiszen sosem tudhatjuk, hogy mikor lesz hirtelen 25 fok, és semmiképpen sem szeretnénk, hogy azért ne vehessük fel végre a kedvenc ujjatlan, térd fölött érő kis ruhánkat, mert nem áll még rá készen a külsőnk.

Peeling, peeling, peeling

A tél, a napsütés és a friss levegő hiánya, valamint a fűtött szoba bizony alaposan igénybe veszi a bőrt. Jól fog jönni egy kis fiatalítás: itt az ideje az elhalt hámsejtek eltávolításának. Számos készítmény kapható már erre a célra, külön az arcra és dekoltázsra, külön a lábfejre, és a test többi részére. Ezek általában tényleg működnek. A legegyszerűbb és leghatékonyabb testradír azonban mindenképpen a dörzsikesztyű: a zuhany alatt, vagy a fürdőkádban meleg vízzel alaposan felpuhult bőrt erősen átdörzsöljük vele. Nem baj, ha fáj, valamit valamiért. Az eredmény pedig elképesztően finom, puha és nyári ruha kompatibilis bőr lesz.

Minőségi hidratálás

Mivel a peeling során eltávolítottuk az elhalt hámsejteket, már nem olyan feltűnő, hogy a bőr szomjazik, pedig a tél után valószínűleg igen, nagyon is. Akinek száraz a bőre, annak a fürdés, zuhanyzás után a teljes test bekenése a napi rutin része, akinek viszont nincs ilyen problémája, annak szólunk: az alaposan megtisztított, leradírozott bőrön sokkal jobban hat minden kezelés. A téli megpróbáltatások miatt pedig most még nagyobb szüksége van rá a bőrnek. Érdemes ilyenkor igazán jó minőségű termékeket használni, például a Bio-Oilt, amivel rögtön két legyet ütünk egy csapásra: a hidratálás mellett a különböző bőrhibákat is tompíthatjuk, a kezelés után pedig jóval fiatalabbnak és üdébbnek fog látszani a bőrünk, mint előtte. Megéri.

Pedikűr

Természetesen egész évben odafigyelünk arra, hogy hogy néz ki a lábunk, a szandálok, papucsok szezonjával azonban ez az igényesség egészen új szintre lép. Mi annak a hívei vagyunk, hogy ezt a kérdést bízzuk inkább szakemberre, egy jó pedikűrös hamar a dolog végére jár, és még a körmöket is szépre, ápoltra lakkozza. Ezt az ideális állapotot ugyanakkor fenn is kell tartani, a lábfej bőrét ugyanúgy radírozni (hetente) és hidratálni (naponta) kell, mint a többi testrészünket.

Bónusz hidratálás

Végül pedig az összes, fent leírt, pozitív folyamatot megtámogathatjuk, ha megiszunk naponta legalább három liter tiszta vizet. Nem nagy ügy, mégis csodát tesz a bőrrel és a szervezettel, kár lenne kihagyni!

shutterstock_265257764

Kisminta igénylés
x

    Kisminta igénylés

    Kérjük, minden mezőt töltsön ki, hogy a mintát el tudjuk küldeni Önnek!

    Adataim marketing célokra felhasználhatóak.Részletek

    Vásárlás