Így készítsd fel a bőröd nyárra!

igy-keszitsd-fel- borod -nyarra!

A hosszú téli hónapok végeláthatatlan szürkesége után végre itt a tavasz. Ilyenkor mindenki élvezi a meleget, több időt töltünk a szabadban, előkerülnek a biciklik, a futócipő és a kertészkesztyű. Ugyanakkor a tavasz kihívásokat is tartogat, másképp kell bőröddel foglalkoznod, fel kell készítened a nyárra. Van néhány dolog, amelyre nem árt vigyázni, hogy biztonsággal élvezhesd a napsugarakat!

1.Peeling és társai

Sajnos az UV-sugárzás is erősödik a nappali felmelegedéssel együtt, és bár áprilisban csak 3-4-es az UV-index, de májusban és júniusban már 6-7-es. Ez komoly megterhelést jelent a tél miatt kifakult bőrnek különösen, ha frissen kezelt, újjáépülőben lévő bőrről beszélünk. Figyelj arra, hogy a tavaszi-nyári időszakban kerüld az olyan kezeléseket, melyektől a bőröd érzékeny lesz, vagy ha mégis rászánod magad, akkor minimum 1 hétig ne menj a napra. Légy óvatos a kémiai peelingekkel is, mert a savas hámlasztás során a bőrt védő keratin réteget oldják, ettől pedig a bőröd fokozottan érzékeny lesz.

igy-keszitsd-fel- borod -nyarra!

2. Fényvédelem

Ilyenkor még nem érzed erősnek a napsugarakat és a leégés veszélye is kisebb, mégsem tanácsos nekivetkőzni és órákat tölteni a napon fényvédő nélkül. A nem túl erős tavaszi napsütés ugyanis többet árt a felkészületlen bőrnek, mint a már kissé lebarnult bőrnek az erősebb UV-sugárzás. Tartsd tehát szem előtt a fokozatosság elvét, és ügyelj gyermeked biztonságára is, hiszen az ő bőrük sokkal nagyobb mértékben károsodik az erős nap hatására. Használj legalább 30-as faktorszámú napkrémet, a legszuperebb, ha a termék melanint is tartalmaz, mert ezáltal a fényérzékenység kialakulásának kockázatát is csökkenti.

3. Vizsgáld meg a neszesszered tartalmát!

Jó néhány kozmetikum és pirula tartalmaz fényérzékenységet okozó hatóanyagot. Csak néhány példa a sok közül, amelyeket érdemes kerülnöd a meleg hónapokban: a fájdalomcsillapítók közül az ibuprofen és naproxen tartalmúak helyett válassz mást, cseréld le a benzoilperoxidot tartalmazó kozmetikumaidat, illetve mellőzd a triclosan hatóanyagú készítményeket (az antibakteriális krémekben gyakran megtalálható).

igy-keszitsd-fel- borod -nyarra!

4. Jól válaszd meg a nyári illatodat!

A napsütéses napokhoz a könnyű, friss illatú parfüm is hozzátartozik. Élvezd a nyári illatodat, de ha huzamosabb időt töltesz a napon, akkor keress olyan terméket, melyet kimondottan napozáshoz fejlesztettek ki.  A hagyományos parfümök a napfény hatására eltűntethetetlen barna foltokat okozhatnak a bőrön, érdemes erre figyelned!

5. Irány a kozmetikus

Bízd a szakemberre, hogy felkészítse a bőrödet a nyári szezonra! Érdemes kitisztítani az arcbőrödet, hiszen télen a felső hámréteg megvastagszik, ettől a pórusok eltömődnek, így nem hagyják bőrödet lélegezni, ráadásul a napozás során beégnek a bőrbe a mitesszerek. A felső hámréteg eltávolítása, a pórusok kitisztítása elengedhetetlen a bőr teljes megújulásához. Itt is tartsd szem előtt, hogy napozni sérült bőrrel tilos, várj egy hetet mielőtt kifeküdnél a nyugágyra! Érdemes figyelned bőröd helyes ápolására, hiszen ez hosszú távú befektetés. Ha odafigyelsz bőröd igényeire, kordában tarthatod a ráncokat és késleltetheted az öregedés jeleinek megjelenését.

igy-keszitsd-fel- borod -nyarra!

 6. Válassz bőrtípusodnak megfelelő, hatóanyagokban gazdag bőrápolót!

A Bio Oil A-vitamin tartalmának hála elősegíti az új kollagén termelődését, hozzájárul a bőr megújulásához, rugalmasságának fokozásához, valamint a bőr állagának és tónusának javításához; az E-vitaminnak köszönhetően pedig megvédi a bőrt az idő előtti öregedést előidéző szabadgyökök hatásaitól. Hatékony többek között öregedő, száraz valamint a vízhiányos bőrre, és segít fenntartani a bőr természetes nedvességtartalmát.

Kisminta igénylés
x

    Kisminta igénylés

    Kérjük, minden mezőt töltsön ki, hogy a mintát el tudjuk küldeni Önnek!

    Adataim marketing célokra felhasználhatóak.Részletek

    Vásárlás