HAZÁRDJÁTÉK VAGY 21. SZÁZADI ROMANTIKA? INTERNETES RANDIZÁS 1×1

internetes randi

Egyre nagyobb teret hódít minden korosztályban az internetes randizás. Gyakorlatilag mindenkinek van vagy saját tapasztalata, vagy olyan ismerőse, aki az interneten találta meg élete párját, illetve épp ellenkezőleg, rengeteg fura randin van túl minden pozitív eredmény nélkül. Mindenesetre ma már nem számít cikinek, ha interneten keresztül ismered meg a párodat, sőt a statisztikák alapján öt kapcsolatból átlagosan egy az interneten indul. 2040-re pedig várhatóan a társkeresők 70%-a online ismeri majd meg a társát.

Miért az interneten?

Ha már nem vagy huszonéves, akkor vagy a munkádon keresztül ismersz meg valakit, vagy az interneten. Vannak persze városi legendák ABC-ben a kifli fölötti összenézésből keletkezett szerelmekről, de az ilyen véletlenekre inkább ne alapozz. Lássuk be, ennek oly kicsi a valószínűsége, hogy nem érdemes a szabadidődet a pékáru osztályon tölteni a szerelemre várva.

internetes randi

Meglepő vagy sem, egyre inkább a fiatalok, a tizen – és huszonévesek is használják társkeresésre a netet. Hogy miért?  Többféle motiváció van:

 • Félénkség – könnyebb leszólítani valakit írásban, arc nélkül, mint face to face. Ráadásul a másik megszólításakor van rá esély, hogy elutasítanak, sőt, akár kínos szituációba is sodródhatunk – mindez az interneten keresztül kevesebb szorongást szül és kevésbé ciki az is, ha elutasítanak.
 • Az idő- és lehetőséghiány – sokan hivatkoznak arra az online randizók közül, hogy a hétköznapokban nehéz időt és helyet találni az ismerkedéshez.
 • Passzió – Sajnos, a szórakozni vágyókat sem szabad kifelejtenünk, hiszen sokan egyfajta időtöltésnek tekintik ezeket a fórumokat. Vannak, akik egyáltalán nem keresnek kapcsolatot, sőt házasok, és csak a flört, a csábítás sikerélményét keresik ezeken a felületeken. Közülük sokan még személyes találkozóra sem vágynak, a chat hódítás számukra már elegendő.

Online húspiac?

Olyan, mintha egy katalógust lapozgatnánk. Szimbolikusan „termékesítjük” magunkat, és termékként tekintünk a másik személyre is. Elég egy ronda pulóver, vagyis egy nem eléggé esztétikus csomagolás és a „termék” már ki is hullott a rostán. Ráadásul nincs helye a személyes varázsnak, hiszen egy fotóról a legprofibbak sem tudják levenni a kisugárzást, viszont könnyű belelátni valakibe olyasmit is, ami nincs meg benne.

Tisztázd magadban az elvárásaidat!

Nagyon fontos lépés, és nem csak internetes randizáshoz! Tudnod kell, hogy mit vársz el egy kapcsolattól, és azt is, hogy te milyen vagy és mit tudsz adni egy kapcsolaton belül.  Ne csak a szemszínét álmodd meg az ideálodnak, hanem gondold végig azt is, mi az, ami igazán fontos számodra? Kedves és vicces legyen, vagy épp macsó? Először ezeket tisztázd magadban és utána állj neki keresgélni. A nagyszámban fogyasztott amerikai romantikus filmek hajlamossá tesznek bennünket arra, hogy olyan ideálokat kergessünk, amelyek nem léteznek. Hiba lenne egy megfoghatatlan masszaként kavargó elvárás-lista miatt elutasítani valakit, akinek talán érdemes lenne egy esélyt adni…

Légy őszinte!

Egy fals profil – amiben a bemutatkozás nem a valódi lényedet írja le, vagy épp a fotó nem a jelenkori állapotodat tükrözi – nem érhet célt. Kivéve persze, ha csak virtuális sikerekre vadászol. Lássuk be, nagy eséllyel kudarcra van ítélve a randi, ha 20 kilóval nehezebben vagy 10 évvel öregebben jelensz meg a profilfotódhoz képest. Te is becsapva érzed magad, ha a személyes találkozó alkalmával nem az az ember ül veled szemben, akit elképzeltél az adatlap alapján. Tiszteld meg a partneredet és nem utolsó sorban önmagadat is azzal, hogy már a kezdetek kezdetén törekszel az őszinteségre!

internet randi

A kisebb dolgok is számítanak, ha sportos csaj vagy, aki farmerben és balerina cipőben érzi jól magát, akkor ne botladozz be a találkozóra 10 centis tűsarkakon, miniszoknyában – nem leszel hiteles és nem is fogod jól érezni magad a bőrödben, így biztos, hogy nem leszel felszabadult.

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy a személyes és az online társkeresésnek is vannak előnyei és hátrányai. Sokan találják meg az interneten a társukat és olyanok is vannak, akiknek egyáltalán nem jön be ez a platform. Akármelyik felületet választod is, add önmagad, tisztázd magadban az elvárásaidat és figyelj a másikra! Ha nem az köti le a figyelmedet, hogy megfelelj, hanem igazán figyelsz a másikra, meghallasz és meglátsz olyan információkat, amely segít eldönteni, hogy akarsz-e még találkozni randipartnereddel.

Kisminta igénylés
x

  Kisminta igénylés

  Kérjük, minden mezőt töltsön ki, hogy a mintát el tudjuk küldeni Önnek!

  Adataim marketing célokra felhasználhatóak.Részletek

  Vásárlás