Gyerekkel a napon: 6 dolog, amire mindenképp figyelj oda!

Nyaralás közben gyakori, hogy a gyerekeket nehéz kiimádkozni a vízből. Többek között ennek is köszönhetően előfordul, hogy bőrük leég. Ez nem csak fájdalmas élmény, amely belerondíthat a nyaralás örömeibe, de sajnos a gyerekkorban károsodott bőr később súlyos gondokat okozhat.

Adunk néhány tippet, hogy mire figyelj, ha szeretnéd elkerülni a bajt!

A gyerekek bőre különösen érzékeny, így még nagyobb szükségük van a fényvédelemre, mint a felnőtteknek. Az ő bőrük védekezőmechanizmusai és a bőr pigmentációja még nem fejlődött ki eléggé, így az ultraviola sugarak a bőr mélyebb rétegeit is elérhetik. Tudnod kell, hogy amíg a felnőttek bőre (bőrtípusól függően) 20 percet bír fényvédelem nélkül védekezni a nap káros sugarai ellen, addig ez a gyerekeknél mindössze 5-10 perc.  11 és 15 óra között kerüljétek a strandokat, hiszen ilyenkor a legerősebb a napsütés.

Ne vidd napra a bébit!

Egy éves korukig egyáltalán ne tedd ki őket közvetlen napfénynek! Szellős ruhában, kalappal vagy sapkával a fejükön az árnyékos helyeken játszatok, levegőzzetek nyáron.

Nem csak a napon!

Sokakban él az a tévképzet, hogy az árnyékban nem lehet leégni. Pedig bizony az árnyék sem nyújt megfelelő biztonságot, ott is szükség van a fényvédő krémek használatára. A naptej kiválasztásakor ellenőrizd gondosan az összetevőit, hiszen egyáltalán nem mindegy, mit kenünk a gyerekek testére. Válassz kimondottan gyermekek számára készült 50 védőfaktoros, vízálló fényvédő készítményt, lehetőleg un. fizikai fényvédőt. A fizikai fényvédők azok, amikben a titanium-dioxid és a cink-oxid a fényvédő összetevők, azért nevezik őket fizikai fényvédőnek, mert a kémiai szűrőkkel ellentétben nem elnyelik, hanem visszaverik a fénysugarakat, mintha mini- napernyőkkel borítanánk be a bőrünket. Széles spektrumú védelmet adnak, nem irritálnak és biztonságos összetevőnek számítanak.

Fontos a rendszeresség!

Nehéz arra rávenni a gyerekeket, hogy bekend őket, ha azt látják, hogy a szüleik fényvédelem nélkül mennek a napra. Mutass jó példát! Nem elég a strandon bekenned a bőrötöket, napozás előtt 20 perccel tedd meg ezt. Ismételd meg 2 óránként, hiszen a parti homok, a törölközés, a csúszdázás nem kedveznek a vízálló fényvédőkrémeknek sem.

Kell a D-vitamin

Igen, a szervezetnek szüksége van D-vitaminra, de ez nem jelenti azt, hogy ne védjük a bőrünket. Gyűjtsétek be a D vitamint kora délelőtt és az esti napsütésben, amikor nem kockázatos fényvédelem nélkül a napra merészkedni.

Kamaszok

A kisgyermekek mellett a kamaszok bőre is különleges odafigyelést igényel, hiszen a pattanásra hajlamos bőrnek nem mindegy, milyen terméket használtok. Keressetek olyat, amelyik kimondottan aknes bőr számára készült, és szabályozza a bőr faggyútermelését. A tinédzserek arcbőrét öt óránként töröljétek át arctisztító kendővel (számtalan verziója kapható), mert a melegben kitágult pólusokba könnyebben bejuthatnak a finomszemcsés szennyeződések.

A ruha a lényeg

A megfelelő ruházat kiválasztására is fektess figyelmet. Lehetőleg ne adj a gyerekekre sötét és szoros ruhákat, inkább jól szellőző, világos pamut ruhadarabokat válassz nekik. Nagy melegben öltöztesd át őket gyakran!

Kisminta igénylés
x

    Kisminta igénylés

    Kérjük, minden mezőt töltsön ki, hogy a mintát el tudjuk küldeni Önnek!

    Adataim marketing célokra felhasználhatóak.Részletek

    Vásárlás