A dinnye csodás hatásai a testedre

Kedvenced a görögdinnye? Szuper! Nemcsak az ízlelőbimbóidnak szerzel örömet a fogyasztásával, számtalan jótékony hatása is van! Jusson eszedbe, mikor belevágsz a következő szelet dinnyébe, hogy ezzel az egészséged megőrzéséért is sokat teszel!

Hogy miért? A görögdinnye igazi egészség-koktél a testednek: sok benne a C-vitamin, a kalcium, a magnézium, a rost és a kálium is, ezen kívül tartalmaz még A-vitamint, B1-, B3- és B6-vitamint, valamint sokféle karotinoidot, például likopint.

Áldásos hatásai:

1. Ideális folyadékpótló

Segít csökkenteni a nyári hőségben a testhőmérsékletet és a vérnyomást, így óvja a szervezetet a túlmelegedéstől. Sokak számára nem elhanyagolható szempont, hogy a görögdinnye kalóriatartalma alacsony, ezért a fogyókúrázók is lelkiismeret furdalás nélkül fogyaszthatják, emellett tele van egészségünk megőrzéséhez szükséges tápanyagokkal.

2. Hidratál és javítja a veseműködést

Ismert tény, hogy szervezetünket megfelelő mennyiségű folyadékbevitellel tarthatjuk hidratáltan, és mivel a dinnye víztartalma 92 százalék, ezért kiváló folyadékforrás. Remekül átmossa a veséket és méregteleníti a szervezetet.

3. A szívedre is hat

E lédús gyümölcs gazdag olyan tápanyagokban, mint például a likopin és a citrulin, amelyek hozzájárulnak a szív egészségéhez. A görögdinnye mellett ezek megtalálhatók a paradicsomban, a paprikában és a grapefruitban is. Ráadásul a likopin csökkentheti a rák kialakulásának kockázatát is és védelmet nyújt bőrünknek a nap káros hatásai ellen.

4. Jót tesz a bőrnek és a hajnak

A dinnyében lévő A- és C-vitamin a bőrre és hajra is jó hatással van. A C-vitamin elősegíti a kollagén termelődését, amely erősíti a hajat és segít megtartani a bőr rugalmasságát, az A-vitamin pedig a bőrsejtek regenerációjáért felel.

5. Enyhíti az izomfájdalmat

Bizonyított tény, hogy azoknak a sportolóknak, akik görögdinnyelevet isznak, csökkennek az izomfájdalmaik és a megterhelő edzések másnapján kevésbé lesz izomlázuk. Hála ezért a dinnyében lévő aminosavnak, a citrullinnak.

+1 A dinnyemagok

Muszáj beszélnünk a görögdinnye kapcsán a magjáról is. A legtöbben hosszan válogatják, szabdalják szegény gyümölcsöt, hogy megszabaduljanak a magjától, pedig nem kell eltávolítanod, rendkívül egészséges! Csaknem az összes esszenciális aminosavat tartalmazza, bővelkedik vasban, cinkben, kalciumban és B-vitaminokban.

A benne lévő telítetlen zsírsavak védik az érrendszert, megelőzve ezáltal a keringési rendellenességek kialakulását. Ahhoz, hogy jótékony hatásait kifejtse, alaposan össze kell rágnod. (Ha nem rágod össze a magokat, akkor sem okoznak problémát, egyszerűen csak áthaladnak az emésztőrendszereden.)

Még egy fontos információ

Érdemes a megszokottól eltérően, étkezés előtt ennünk a dinnyét, mert az üres gyomorba kerülő fontos anyagok így könnyebben felszívódnak. A benne lévő savak és rostok is jobban ki tudják fejteni hatásukat és segítik az emésztést.

Kisminta igénylés
x

    Kisminta igénylés

    Kérjük, minden mezőt töltsön ki, hogy a mintát el tudjuk küldeni Önnek!

    Adataim marketing célokra felhasználhatóak.Részletek

    Vásárlás