Csak lazíts! – 8 tipp, hogy pihentető legyen a nyaralás

Megtörtént már veled, hogy a nyaralás után ugyanolyan fáradt voltál, mintha el sem mentél volna? Folytattál már a strandon állva telefonbeszélgetéseket határidőkről, költségvetésekről? Bosszankodtál már hosszan az otthon felejtett dolgokon? A nyaralás elvárásaink ellenére nem mindig pihentető.

Arról már írtunk, hogy a gyerekekkel közös vakáció alatt mit kell tenned, hogy valóban kikapcsolódás legyen a pihenés. Viszont mindannyian tudjuk, hogy sok olyan tényező van akkor is, ha gyerek nélkül nyaralsz, ami miatt ez nem mindig sikerül. Nagyon sokan dolgoznak például nyaralás közben is, vagy ha nem dolgoznak, akkor azon stresszelnek, hogy mit kellene csinálniuk. Nyilván nemcsak a munka jelenthet feszültségforrást, számtalan egyéb tényező is lehet, melyek akadályozzák a felhőtlen kikapcsolódást. Adunk néhány tippet, hogy a nyaralás valóban pihentető legyen!

 1. Munka

Ha megoldható, hogy ne dolgozz, akkor ne tedd! Hagyd otthon a laptopodat és telefonodat se csekkold 10 percenként, különben csak felhúzod magad és megpróbálsz megoldani problémákat, akkor is ha nem muszáj.  Ha mindenképp dolgoznod kell, akkor jelöld ki előre a „munkaórákat”, és készítsd elő a szükséges körülményeket. Így lelkileg is felkészültebb leszel és nem azzal töltöd a munkára kijelölt időt, hogy wi-fi-t vadássz a környéken. Tisztázd magadban és a kollégáiddal is, hogy csak a kijelölt idősávban dolgozol és leszel elérhető, így mindannyiótok számára könnyebb és hatékonyabb lesz a munkavégzés is, te pedig lazíthatsz a napod többi részében, lehetőleg kikapcsolt telefonod társaságában.

 1. Aludj nagyokat, pihend ki magad!

Évközben a munka miatt, hétvégente pedig az egyéb teendők miatt gyakran nem jut elég időnk az alvásra. Ne töltsd túl a nyaralást programokkal, hagyj elég időt lustálkodásra, alvásra, csak így tudod megfelelően kipihenni magad.

 1. Aktív pihenés

A ló másik oldala: az sem jó, ha a vakációdat végig lustálkodással, pihenéssel töltöd. Csavarogj, mozogj, töltődj fel élményekkel, töltsd úgy az idődet, ahogy számodra a legkellemesebb – lehetőleg úgy, hogy az aktív pihenés és a lustálkodás egyensúlyban legyen.

 1. Engedd el a maximalizmust

Egy hét alatt sajnos nem lehet mindent megnézni, ne stresszeld magad azon, ha valamire nem jut időd. Határozd meg a számodra legfontosabb látnivalókat és programokat, a többit pedig engedd el! Tökéletes lesz akkor is a vakáció, ha 10 látnivalóból csak ötöt látsz, viszont azt az ötöt nyugodtan tudod megszemlélni, feldolgozni. Akkor sem dől össze a világ, ha nem minden úgy alakul, ahogyan megtervezted, még ha nehéz is elképzelni, jót tesz neked, ha a nyaralás alatt adsz némi teret a spontaneitásnak és néha csak aznap döntitek el, hogy mi lesz a program.

 1. Mozdulj ki a komfortzónádból!

A nyaralás jó alkalom lehet, hogy olyat próbáljunk ki, amit korábban nem. Lehet az búvárkodás, sivatagi túra, vagy bármi, ami kívül esik a hétköznapi komfortzónádon. Az új élmények boldogságfaktora óriási!

 1. Éljen a romantika!

Akár családdal, akár barátokkal mentek el pihenni, mindenképpen szánjatok időt kettesben töltött programokra is a pároddal. Egy nyugodt, kellemes vacsora vagy egy esti séta a parton mindkettőtöknek jól esik majd. Koncentráljatok egymásra és lógjatok meg egy spontán randira a többiek elől. Hidd, el, élvezni fogjátok 😉

 1. Kapcsolódj ki hosszan

Próbáld úgy szervezni, hogy két hétre el tudj menni pihenni. Így sokkal jobban el tudsz távolodni az otthon hagyott gondoktól, feladatoktól. Az igazán ideális az, ha a nyaralás előtt és után egy két napig még nem dolgozol, így van időd ráhangolódni az utazásra és a munkába való visszatérésre is.

 1. A végeredmény

Nemcsak kipihened magad és feltöltődsz az élményekkel, de visszatérted után jobban is teljesítesz majd! Kutatások bizonyítják, hogy azok, akik teljesen ki tudták élvezni a szabadságukat, sokkal nagyobb intenzitással és terhelhetőséggel térnek vissza feladataikhoz.

Jó nyaralást kívánunk!

 

Kisminta igénylés
x

  Kisminta igénylés

  Kérjük, minden mezőt töltsön ki, hogy a mintát el tudjuk küldeni Önnek!

  Adataim marketing célokra felhasználhatóak.Részletek

  Vásárlás