A boldogság döntés kérdése?

A legtöbben azt gondolják, hogy a boldogság egy állapot, amelyet a körülményeink, a vagyon, a társunk vagy annak hiánya és a külvilág nagyban meghatároz. Valóban így van?

Teljes mértékig sajnos semmi sem garantálhatja a boldogságot, lehetünk mások által tökéletesnek ítélt életben is boldogtalanok. Ugyanakkor mindannyian ismerünk olyan embereket, akik korántsem irigylésre méltó életet élnek és mégis elégedettek, boldogok.

Természetesen vannak olyan érzelmi és fizikai állapotok, nehéz helyzetek, amelyeket nem lehet és nem is szabad bagatellizálni. Ugyanakkor az átlag hétköznapokban megtalálni az elégedettséget és a boldogságot a saját felelősségünk: nem várhatjuk el senkitől, hogy boldogságot hozzon az életünkbe, magunknak kell azt megteremtenünk. Ez nemcsak a saját életminőségünk szempontjából fontos, hanem a gyermekeinknek mutatott példa miatt is.

Le kell küzdenünk a szorongásainkat, félelmeinket és új szokásokat, pozitívabb hozzáállást kialakítani, az igazi boldogság ugyanis önmagunk megélése, melyben lebontjuk a korlátainkat.

Mutatunk néhány tippet, hogyan csináld!

1. Lépj túl a kellemetlenségeken

Ha igazságtalan, bántó dolog történik velünk, akkor azt sokáig emésztjük. Vissza-visszatérünk rá, elemezzük, lejátsszuk magunkban a kellemetlen élményt és újra meg újra átéljük a szégyent, dühöt, megbántottságot. A helyzet ettől ugyan nem változik, de az ezzel töltött idő a negatív érzéseinket erősíti. Gondold ezt végig és engedd el. Attól, hogy szorongsz, vagy idegeskedsz, a helyzet csak tovább romlik.

2. Ne foglalkozz másokkal

A közösségi platformok ideálisak a „hibátlan” látszatéletek prezentálására. Ne pazarold az időt arra, hogy mások sikerét, vagyonát irigyeld! Az irigység mellett harag, sőt önvád ébredhet benned – és ez az út sehová sem visz.

3. Ne vonj le hosszútávú következtetéseket abból, ha valami nem sikerült

Az élet minden területére érvényes ez a szabály, a magánéletre és a munkára egyaránt. Ha egy kudarc után azt gondolod, hogy ez neked nem megy, akkor soha nem fogsz többé hittel és önbizalommal belevágni újra, és így valóban nem fog sikerülni. Inkább gondolj arra, hogy legközelebb jobban odateszed magad és eléred, amit szeretnél!

4. Adj hálát

A hála érzése a legjobb stresszcsökkentő. Ha megtanulod felismerni és megbecsülni az életedben a jó dolgokat, sokkal boldogabb leszel! Egy nehéz, kimerítő nap után nem könnyű félretenni a gondokat, feladatokat, de ha átteszed a fókuszt, sikerülni fog! Egy gyerekmosoly, egy kedves szó, egy ölelés vagy akár egy séta a kutyáddal máris csökkenti, felülírja a napi terheket.

5. Az agynak is kell a pihenő

Felfokozott világunkban már a régi jó elbambulásra sem jut idő. Nincsenek mélázások, kényelmes tűnődések, a legtöbben internet és TV mellett kapcsolódnak ki. Ez pedig nem IGAZI pihenő az agynak. Tanulj meg tudatosan lazítani, kitörölni az aznap ért negatív hatásokat és gondolatokat, ennek az egyik legjobb módszere a meditáció.

6. Figyeld a gondolataidat

Ha hirtelen elromlik a kedved, feszült leszel, vizsgáld meg, hogy milyen gondolat vezetett odáig.  Ha megtanulod felismerni, hogy milyen negatív gondolati csapdákba szoktál belelépni, akkor könnyebb lesz elkerülnöd, elhessegetned a romboló gondolatokat. A legjobb, ha ilyenkor pozitív megerősítéseket helyezel az ártó érzések helyére.

7. Az út maga a cél

Jelen lenni. Sokan, sokféleképpen, régóta emlegetik ezt. A gyerekek, fiatalok még automatikusan jelen vannak a pillanatban, de a felnőtté válással valahogy elérkezik az a pont, amikor már egyszerre vizsgáljuk a múltat és építjük a jövőt, ezáltal lemaradva a jelenről. Nézz szét, figyelj, hallgass figyelemmel másokat, halld meg a saját gondolataidat és érzéseidet!

Kisminta igénylés
x

    Kisminta igénylés

    Kérjük, minden mezőt töltsön ki, hogy a mintát el tudjuk küldeni Önnek!

    Adataim marketing célokra felhasználhatóak.Részletek

    Vásárlás