Az ősz csodaszere – A testnek, a léleknek és a bőrnek

Az ősz csodaszere – Mindent a C-vitaminról

Szervezetünk nehezen viseli az őszi időjárás viszontagságait, ilyenkor könnyen meggyengülhet az immunrendszerünk. A reggeli és esti hűvös időjárásnak köszönhetően megnő a megfázások száma is, épp ezért ebben az időszakban különösen fontos, hogy odafigyelj a napi vitaminbeviteledre. Mindannyian tudjuk, hogy kiemelt szerepe van az ellenállóképességünk növelésében a C-vitaminnak, kevésbé ismert tény azonban, hogy nem csak a testünknek, hanem a lelkünknek és a bőrünknek is szüksége van rá.

Az ősz csodaszere – Mindent a C-vitaminról

 1. C-vitamin a testnek

A C-vitamin erősíti az immunrendszert és csökkenti a károsító szabad gyökök szintjét a szervezetben, valamint fontos antioxidánst termel, amely segít a betegségek megelőzésében.

A legjobb vitaminforrás a természetes. Naponta minimum 75 milligramm C-vitamint szükséges bejuttatnod a szervezetedbe, és a legjobb, ha ezt zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával teszed meg. Felmérések szerint a legtöbb ember a citrusféléket említi, ha természetes C- vitamin forrást kell megneveznie.

Lássuk, ha unod a narancsot, akkor milyen egyéb gyümölcsök és zöldségek vannak, amelyek sok C-vitamint tartalmaznak!

Ezek fogyasztásával válj ellenállóbbá ősszel:

 • Piros kaliforniai paprika
 • Papaya
 • Karalábé
 • Mustár zöldje
 • Ananász
 • Brokkoli
 • Kivi
 • Friss petrezselyem
 • Zöld chili paprika

Az ősz csodaszere – Mindent a C-vitaminról

2. C-vitamin a léleknek

A C-vitamin önmagában nem ellenszere a stressznek, de szerepe van az ellene való küzdelemben. Kutatások szerint könnyebben birkóznak meg a stressz biológiai és pszichológiai hatásaival azok, akiknek a szervezetében magasabb és kiegyensúlyozottabb a C-vitamin mennyisége. Ennek oka a C-vitamin szerepe a stresszhormonok szintézisében és lebontásában.

Maxold ki az élményt, hiszen a hűvös estéken nincs is jobb egy csésze mézes-citromos tea mellett bekuckózni egy jó könyvvel a kedvenc foteledbe, miközben illatgyertyák nyugtatják a napi stressztől elfáradt idegrendszeredet!

3. C-vitamin a bőrnek

A C-vitamin nemcsak egészségesen, de fiatalon is tart, mert fontos szerepe van a bőr kötőszöveteinek 70 százalékát alkotó kollagén képzésében. A kollagén pedig azért fontos, mert kiváló vízvisszatartó anyag, így hiányában rugalmatlanná és sérülékennyé válik a bőr, a haj és a köröm, sőt az érfalak és az ízületek is.

Az ősz csodaszere – Mindent a C-vitaminról

A jó minőségű kollagén termelődéséhez azonban nem csak C-vitaminra, hanem más vitaminokra (A, B, C, D, E) és ásványi anyagokra, nyomelemre is szükség van.

Kisminta igénylés
x

  Kisminta igénylés

  Kérjük, minden mezőt töltsön ki, hogy a mintát el tudjuk küldeni Önnek!

  Adataim marketing célokra felhasználhatóak.Részletek

  Vásárlás