Az olasz nők titkai

Szépségtitkok Olaszországból

Az olasz nőket világszerte csodálják: stílusosak, szépek, csinosak, nagyszájúak és tele vannak életörömmel. Nem titkolják érzelmeiket, szenvedélyesen csinálnak mindent, mindeközben tökéletes a frizurájuk, az alakjuk és outfitjük is. Kecsesen riszálnak tűsarkaikon a macskakövön és még a tésztát is tudják csábítóan enni… Hogyan csinálják? Igen, erre születni kell, de van néhány dolog, amit elleshetünk tőlük!

Kezdjük a divattal

Nem véletlenül Róma és Milánó a divat fővárosai, a franciák mellett olaszok a világ legjobb tervezői. Nemcsak az ikonikus divatmárkák tervezői, hanem az átlag olasz nő is stílusos, dögös, kifinomult és szupernőies. Mindig a legjobb formájukat mutatják, sosem hordanak kényelmes joggingot vagy agyonmosott pólót az utcán. A minőséget tartják szem előtt, időtálló holmik vannak gardróbjukban és mindig szánnak időt a sminkre és a frizurára, hiszen cserébe egész nap jól érzik magukat a bőrükben.

Szépségtitkok Olaszországból

Van stílusuk, mindig figyelembe veszik, hogy mi áll jól nekik. Imádják a különleges kiegészítőket, ezek kiválasztására nagy gondot fordítanak: egy ütős kendő a nyakba, egy szép karkötő, egy karakteres kitűző, egy hosszú nyaklánc vagy egy feltűnő gyűrű és máris ütős az összhatás! No és ne feledkezzünk el a táskákról és cipőkről: minőségi darabokkal teszik tökéletessé a szettjeiket. Bátran nyúlnak a legkülönbözőbb árnyalatokhoz és mintákhoz, sosem jellemeznénk őket szürke egérként…   Tele vannak életenergiával, imádják az a pezsgést és a szenvedélyt – lássuk be, ehhez a mentalitáshoz nem illene egy csupán visszafogott darabokból álló ruhatár. Merj kitűnni, találd meg és vállald a saját stílusod, ha rájuk szeretnél hasonlítani!

Miért nem híznak?

A világ minden országa tele van jól menő olasz éttermekkel, a tészták és pizzák kultusza mindenhol népszerű. Első pillantásra teljesen érthetetlen, hogy ilyen ételek (gondold csak át, hogy mekkora szénhidrát bevitel egy pizza) mellett, úgy, hogy ráadásul minden este meleget vacsoráznak (és a vacsoraidő kilenckor van) mégsem híznak el? Rengeteg zöldséget és gyümölcsöt esznek, rendszeresen étkeznek, válogatott hozzávalókból készült könnyű ételeket fogyasztanak kis adagokban. Nem esznek zsírban vagy olajban sült dolgokat, mindenhez olívaolajat használnak. Minden egyes étkezés után esznek friss gyümölcsöt, mely meggyorsítja az emésztést és eltelít.

Szépségtitkok az olaszoktól

Reggelire általában édeset esznek (sütik, péksütik), az ebéd nem kap nagy hangsúlyt, beérik egy salátával vagy egy könnyű tésztával, vacsorára pedig frissen készült halat vagy húst esznek zöldségkörettel. Persze azt is meg kell említenünk, hogy mindenki sportol valamit, kortól és nemtől függetlenül.

Ápold a bőrödet!

Mindannyian ismerjük az olasz temperamentumot, melynek velejárója az érzelmek heves kifejezése, erős gesztikulációval, látványos kézmozdulatokkal. Épp ezért mind az arcuk, mind a kezük ápolására különösen nagy hangsúlyt fektetnek. Jó minőségű termékeket használnak és függetlenül az időbeosztásuktól reggel és este időt szakítanak a bőrápolási rutinjukra. A manikűrről sem feledkeznek meg, az aktuális hangulatuknak, szettjüknek megfelelően választják meg a körmük formáját és a körömlakk színét is.

Törődj magaddal!

Az olasz nőknél ez nem kérdés. Ami jár, az jár.  Törődnek a külsejükkel és költenek magukra. A smink, a frizura megalkotása nem az időrablás, hanem rituálé, a mindennapok része, aminek eredménye szemmel látható.  Próbáld ki, meglátod, ha jól érzed magad a bőrödben, akkor könnyebben veszed az akadályokat is. Ez nem csak a külsődre igaz, tedd kellemessé a napokat, hiszen ez jár neked! Hallgass zenét, kapcsolódj ki, ne sajnáld magadtól az időt!

Kisminta igénylés
x

    Kisminta igénylés

    Kérjük, minden mezőt töltsön ki, hogy a mintát el tudjuk küldeni Önnek!

    Adataim marketing célokra felhasználhatóak.Részletek

    Vásárlás