Agybaj helyett lazítás – Készülj boldogan a karácsonyra!

ünnepelj boldogan
Tedd a szívedre a kezed: neked a karácsony a vágyott békét és nyugalmat hozza el, vagy idegesen kapkodva zsonglőrködsz a feladatok sűrűjében?

Az esős, szürke, hideg időjárás egyébként sem kedvez a jó hangulatnak, de mindez megtetézve a munkahelyi hajtás, a családi kötelezettségek, a karácsonyi bevásárlás, díszítés, sütés-főzés, szervezés mellett könnyedén csap át nyűgös, fáradt, feszült állapotba. Ne hagyd, hogy idáig fajuljanak a dolgok! Ha szeretnél nyugodtan, harmóniában ünnepelni, akkor idén készülj másképp az ünnepre! Hoztunk ehhez néhány tanácsot, melyeket követve boldogabb lesz a karácsonyotok!

ünnepelj boldogan

1. Engedd el a maximalizmust!

A teljesítménykényszer az ünnep kapcsán ugyanúgy felőrölhet, mint az élet egyéb területein. Az év végi hajrá kemény és embert próbáló, emellé igyekszünk a karácsonyt a lehető legszebb dekorációval, ajándékokkal (amelyek persze csodaszépen vannak becsomagolva) és különleges fogásokkal, többféle süteménnyel teljessé tenni. Így egyáltalán nem csoda, ha a vége az, hogy fáradtan és feszülten rogyunk le a karácsonyfa mellé…  Tudatosítsd magadban, hogy pusztán attól senkinek nem lesz boldog a karácsonya, hogy szép a díszítés vagy ízletes a menü. Tartsd szem előtt, hogy a karácsony a közösen, szeretetben, békében töltött pillanatokról szól. Reális vállalásokat tegyél, nem dől össze a világ, ha nem 5 fogásos vacsorát teszel a karácsonyi asztalra, vagy ha nem kerül a helyére minden dísz. Engedd el az elvárásokat, ne aggódj azon, hogy milyen képet szeretnél másoknak mutatni, vagy hogy nem látod 100%-osnak a végeredményt. Figyelj inkább szeretteidre, beszélgessetek, játszatok, készülődjetek közösen! Légy velük türelmes és elfogadó, egyáltalán nem baj, ha a gyerekek által készített mézeskalácsfigurák nem válnak Facebook profilod ékévé.

2. Edd magad boldoggá!

Télen, különösen az ünnepek környékén sokkal nagyobb dózisban fogyasztjuk a zsírosabb, cukrosabb ételeket.  Tudtad, hogy a finomított szénhidrátok megbolondítják a vércukor-szintedet és ez a hangulatodra is rányomja a bélyegét? Nézz szét az interneten, keress olyan ízletes fogásokat, melyek egészségesek is. Nem akarunk lebeszélni a bejgliről, de ügyelj arra, hogy ebben az időszakban is fogyassz gyümölcsöket, zöldségeket és ne söpörjön el a szénhidrát cunami.

Agybaj helyett lazítás - Készülj boldogan a karácsonyra!

3. A zene

Néhány éve már nem terhelnek le bennünket a rádiók egész decemberben a karácsonyi slágerekkel, így nem telítődünk velük. Készülj a saját hit mix-szel az ünnepre! Válogasd ki kedvenc dalaidat- ez nem csak szórakoztató elfoglaltság, hanem ráhangolódásnak is kiváló. Akár a családdal közösen is elkészíthetitek a saját slágerlistátokat, mindenki megszavazhat néhány dalt, mely felkerül az ünnepi kedvencek közé.

4. Csináljatok közös programokat!

A karácsony a vendégeskedés ideje, sok családban komoly logisztika a kivel- hol- mikor ünneplünk téma. Törekedj arra, hogy jusson idő az otthon, nyugalomban töltött napokra, órákra is. A két ünnep között szervezzetek közös kiruccanásokat a barátokkal, családdal – a szabadtéri testmozgásra ebben az időszakban is szükségünk van! Lehet, hogy a benti melegből nem túl vonzó a korcsolyázás, séta gondolata, de valójában nagyon szórakoztató és üdítő.

Agybaj helyett lazítás - Készülj boldogan a karácsonyra!

5. Öltözz vidáman!

Valahogy beidegződéssé vált, hogy csak tavasszal és nyáron hordunk színes ruhadarabokat. Télen eluralkodnak a gardróbunkban a fekete, szürke, kék és barna árnyalatok. Tudd, hogy a vidám színek a lelkedre is pozitív hatással vannak és akár egy színes sál, vagy egy élénkebb árnyalatú pulcsi is feldobhatja a napodat.

6. Szakíts időt magadra!

Vegyél esténként hosszú fürdőket, gyújts mécseseket, olvass jó könyveket – csinálj olyan dolgokat, melyek ellazítanak, boldoggá tesznek. A hidegben törődj kicsit jobban a bőröddel, hogy karácsonykor is üde és kisimult legyél!

 

Kisminta igénylés
x

    Kisminta igénylés

    Kérjük, minden mezőt töltsön ki, hogy a mintát el tudjuk küldeni Önnek!

    Adataim marketing célokra felhasználhatóak.Részletek

    Vásárlás