7 tipp, hogy könnyebb legyen visszatérni a munkába

A hétköznapokba való visszatérés a nyári szabadság hetei után korántsem szívderítő. Adunk pár tippet, hogy hatékonyabban vedd fel a fonalat az apró-cseprő ügyintézések, felhalmozódott levelek, projektek és elintéznivalók dzsungelében!

1. Adj időt magadnak!

Bár az ember szereti végsőkig kihasználni a szabadság édes perceit, mégsem javasoljuk, hogy vasárnap késő este érkezz haza a nyaralásból a hétfői munkakezdés előtt. Hagyj magadnak egy napot otthon, mielőtt elkezdődik a hétköznapi rutin! Ez nemcsak az otthoni teendők előmozdítása érdekében fontos (te is rögtön nekiállsz mosni, miután hazaértél?), hanem a lelked miatt is.

2. Készülj fel!

Meg lehet előzni az utazás utáni depressziónak nevezett állapotot, azzal, ha nem csak a nyaralást, hanem a hétköznapokra való átállást is megtervezzük. Könnyebb, ha nem in medias res történik a dolog, hanem fokozatosan térünk vissza a kötelességekkel terhelt hétköznapokba. Készíts tervet arról, hogy mik a legfontosabb, halasztást nem tűrő teendőid és sorold őket fontossági sorrendbe, ütemezd be az elintéznivalóidat. Pipáld ki, amin már túl vagy és sokkal jobban fogod magad érezni attól, hogy a listád egyre rövidebbé válik.

3. Egy kis pletyi

Első nap tedd félre egy órára a hívogató teendőket és tereferélj egyet a kollégákkal! Nemcsak kellemesebben kezdődik a nap a nyári élmények felelevenítésével, de azt is megtudod, mi történt, amíg nem voltál bent. A beszélgetéseknek hála nemcsak a céges hírekkel kapcsolatban kerülsz képbe, hanem a munkaritmust is könnyebb lesz felvenni.

4. Szelektálj 

800 e-mail vár a postafiókodban? Nyugi, a fele spam és egy része már vagy megoldásra talált mások által, vagy már nem aktuális… Fusd át a listát és kíméletlenül törölj mindent, amivel már nincs dolgod! Vagy legalábbis jelöld meg, amivel foglalkoznod kell, a többit pedig ugord át.

5. A hétköznapok öröme

A hétköznapi teendők listája messze túlmutat a munkahelyi feladatokon. A háztartás és a családi tennivalók is sokat pakolnak a vállunkra, az állandó időzavar pedig feszültséget szül. Határozd el magad a harmonikusabb mindennapok érdekében: őrizzetek meg néhány, a nyaralás alatt örömet okozó elfoglaltságot a szeretteiddel, közös játékot, sportot, sétát. Megéri rászánni az időd, még akkor is, ha ennek az az ára, hogy nem minden este kerül házi koszt az asztalra.

6. Mini nyaralás

Nyomasztó érzés, hogy egy év van hátra a következő nyaralásig. Miért kellene ennyit várnod? Tervezz be mini vakációkat, hosszú hétvégéket és utazzatok el! Ha a kassza nem engedi, akkor akár a vidéki rokonok látogatása, kirándulások, múzeum- vagy uszodalátogatások által is feltöltődhettek.   Használjátok ki az őszi jó időt, töltsétek tartalmasan a hétvégéket!

7. Esős napok

Ha az időjárás a négy fal közé kényszerít bennünket, bármennyire jólesik a kanapén TV-t nézni, érdemes más programot is beiktatni, mert hosszútávon az ingerszegénység rosszkedvűvé tesz. Csinálj családi programokat, kézműveskedj, társasjátékozzatok, dekoráld a lakást, beszélgess, hívj vendégeket – minden feltölt, ami örömet okoz!

Kisminta igénylés
x

    Kisminta igénylés

    Kérjük, minden mezőt töltsön ki, hogy a mintát el tudjuk küldeni Önnek!

    Adataim marketing célokra felhasználhatóak.Részletek

    Vásárlás