7 rossz szokás, ami a sikered útjában áll

rossz-szokas-ami gatol-a-sikerben
Mindenkinek vannak rossz szokásai.  Céljaink elérése érdekében néha el kell engednünk bizonyos beidegződéseket, ehhez pedig az első lépés az, hogy felismered, mivel van a gond. Ha így teszel, életed idővel sokkal könnyebb, boldogabb és sikeresebb lesz.

Előfordult már veled, hogy azt érezted, mindent megteszel a sikerért, de mégsem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan szeretnéd? Ha ilyen helyzetben vagy, vedd górcső alá a szokásaidat, a napirendedet, hiszen sokszor a mindennapok rutinjában már nem látjuk a fától az erdőt. Sajnos a rossz beidegződéseknek hatalma van: észrevétlenül uralkodnak el az életünkön, megcsonkítják a produktivitást és blokkolják a kreativitást.

rossz-szokas-ami gatol-a-sikerben

Ha magadra ismersz az alábbi pontok valamelyikében, akkor ideje felvenned a siker érdekében a harcot a rossz szokásokkal!

1.No para!

A folyamatos aggódás béklyót tesz rád, rontja a reális értékítéletedet, bénítóan hat a kreativitásodra. A „jaj, mi lesz, ha…” és a „mi lett volna, ha…”  romboló és felesleges. El kell foganod, hogy nincs mindenre ráhatásod és bíznod kell magadban annyira, hogy elhidd, a megfelelőképpen cselekszel egy adott szituációban.

2. Önostorozás

Ha hibázol (hidd el, mindenkivel előfordul, elcsépelt, de tényleg tanulsz belőle) akkor vond le a megfelelő konklúziót és lépj tovább. Azzal, ha sokáig emészted, rágod, hogy mit és mennyire rontottál el, újra-és újra átélve a hiba okozta kellemetlen szituációt, érzéseket, sokat ártasz magadnak.  Felemészt belülről, elszívja az energiádat és hazavágja az önbizalmadat.  Ne ostorozd magad, inkább azt játszd le fejben, hogyan kellett volna cselekedned és gondolj arra, hogy legközelebb sikerülni fog.

3. Nem lányregény

Ne kergesd a tökéletesség illúzióját, ha nem akarod csalódottan leélni az életedet. Nem egy regény vagy egy film főhőse vagy, akivel folyton csodás és izgalmas dolgok történnek és garantált a happy end. Próbál kihozni magadból a legtöbbet, értékeld a fejlődést és az apró előrelépéseket is! Hagyj időt magadnak az ötletelésre, és az ötleteid kidolgozására.

rossz-szokas-ami gatol-a-sikerben

4. A kritika és a fejlődés

Negatívan fogadod a kritikát? Igazságtalannak érzed és megsértődsz? Ne tedd! Gondold át a kapott bírálatot, mérlegeld az igazságtartalmát, vizsgáld meg, hogy kitől jött, miért kaptad, majd használd fel és fordítsd a javadra. Nézd meg, mit tudsz tanulni az elhangzottakból, és mit csinálhatnál másként és jobban.

5. A cuki kutyák káros hatásai

Könnyű kiesni a flowból. Rákészülsz egy feladatra, átgondolod, leírod az első néhány sort, majd hopp, bevillan a képernyőn, hogy az egyik ismerősöd csetlő-botló kölyökkutyás cuki videót tett fel. Már kattintasz is. Aztán ha már ott vagy, elcsábulsz még egy-két post olvasására is és mire észreveszed, eltelt 10 perc, vagy akár fél óra. Hol is tartottam? Mit is csináltam? És kezdheted elölről az egészet: átgondolás, ráhangolódás… Hagyd a kutyákat, kapcsold ki az értesítéseket és koncentrálj. Gyorsabb és hatékonyabb leszel!

6. Légy túl rajta

Ne halogasd a nehéz feladatokat! Ha minden kisebb munkát elvégzel, a nehezebbet pedig a végére hagyod, az egyrészt egész nap nyomasztani fog, másrészt bármennyire penge vagy is, a nap végén sokkal fáradtabb és kevésbé hatékony leszel, mint a reggeli órákban.

rossz-szokas-ami gatol-a-sikerben

7. Multitasking vagy őskáosz?

Bizonyított tény, hogy ha egyszerre több dologgal foglalkozunk, a figyelmünk megosztása miatt romlik a teljesítményünk. Logikusan hangzik ugye? A legjobb, ha egyszerre csak egy feladattal foglalkozol, befejezel egy munkafolyamatot mielőtt csekkolnád az e-maileket, vagy új feladatba fognál. Ha nem osztod meg a projectek között a figyelmedet, sokkal hatékonyabb leszel. Gondold végig a reggeli kávéd közben, hogy mi mindent kell megcsinálnod aznap, állíts fel egy rangsort magadban és a listádnak megfelelően vedd elő a tennivalóidat.

Kisminta igénylés
x

    Kisminta igénylés

    Kérjük, minden mezőt töltsön ki, hogy a mintát el tudjuk küldeni Önnek!

    Adataim marketing célokra felhasználhatóak.Részletek

    Vásárlás