7 főbűn, amit elkövethetsz télen a bőröd ellen

7 főbűn, amit elkövethetsz télen a bőröd ellen

Télen a bőrünk ellenálló képessége csökken. A hideg és a fagyos szél is megviseli, ugyanakkor a levegő alacsony nedvességtartalma miatt a fűtött helyiségekben is könnyebben kiszárad, ráadásul a szervezet vitamin készletének csökkenése bizony a bőrünkön is nyomot hagyhat.

7 főbűn, amit elkövethetsz télen a bőröd ellen

Összeszedtük, milyen dolgokra kell különösen ügyelned, hogy ép bőrrel vészeld át a hideg évszakot!

1. Hideg vizes ébresztő

Kétségtelenül segít reggel az ébredésben a hideg vizes arcmosás, de tudd, hogy elöl jár a főbűnök között! A bőrünk mint a legnagyobb kiválasztó szervünk, éjjel regenerálódik és méregtelenít. Így reggelre egy kissé olajos réteg képződik az arcbőrödön, amely hideg klóros csapvíz hatására rádermed a bőrre, gátolva és eltömítve a pórusokat. Ennek köszönhetően bőröd egész nap nem tud lélegezni, így bőrproblémák alakulhatnak ki és felgyorsul a bőröregedés is.

2. A kezed árulkodik a legjobban a korodról

Ez egy olyan tény, amit szem előtt kell tartanod! Sokan követik el azt a hibát, hogy bár az arcukat gondosan ápolják, de a kezükről elfeledkeznek. A kézfej hidratálásán túl ügyelj a kesztyű használatára is, és nemcsak a téli túrák, síelés, szánkózás alatt. Húzz kesztyűt minden alkalommal, amikor kilépsz a hidegbe, még akkor is, ha csak pár percet töltesz ott, hidd el, bőröd meghálálja a gondoskodást!

3. A fránya pattanások kérdése

Lehet, hogy globális genetikai örökség, de tény, hogy nehezen leküzdhető az inger, hogy nekiállj a nyomkodni az arcodat. Még akkor is, ha tudod, hogy legalább az esetek felében így sokkal tovább és csúnyábban virít majd az arcodon, mint korábban. A legjobb, ha úrrá leszel a késztetésen, de ha nem bírsz ellenállni, akkor gőzölés vagy fürdés után, tiszta kézzel és óvatosan állj neki a műveletnek.

7 főbűn, amit elkövethetsz télen a bőröd ellen

4. Radír-dolgok

Nem vitatjuk az arcradírok szerepét, hiszen fontos, hogy eltávolítsd az elhalt hámsejteket, mert ezáltal válik feszesebbé az arcod. Ugyanakkor két nagy hibafaktort is magában hordoz ez a manőver. Az egyik a mérték: ne ess túlzásba, heti egyszer, zsíros bőr esetén kétszer használj arcradírt, hiszen a felesleges dörzsöléstől érzékennyé válhat. A másik hiba, ha rögtön hidratálod utána a bőrödet. Akármilyen professzionális bőrápolót is használj, radírozás után hagyj egy kis időt a bőrödnek lélegezni, ne tömd el rögtön a frissen megtisztított pórusokat!

5. Szolárium

Így tél végén hiányzik a napfény és sokan szebbnek találják a barna bőrt a természetesnél, de még így is túl nagy a kockázat.  Ez a legnagyobb bűn, amit a bőröd ellen elkövethetsz, hiszen gyorsítja az öregedést és komoly bőrproblémákat is okozhat.

6. A smink

A legbőrbarátabb alapozó, a szemfesték, rúzs sem tesz jót a bőrödnek. Ha teheted, ne csak éjszakára mosd le a sminkedet, hanem rögtön, ahogy hazaértél és a legjobb, ha hétvégenként hagyod a polcon pihenni a sminkcuccaidat. Hogy miért? Ezek a készítmények eltömítik a pórusokat, meggátolják a bőrlégzést, a bennük található természetellenes anyagok (pigmentek, csomósodásgátlók) károsítják a bőr természetes savköpenyét.

7 főbűn, amit elkövethetsz télen a bőröd ellen

7. Kényeztetés

Bőröd rugalmasságának megőrzéséhez a legfontosabb a megfelelő hidratálás. Figyelj arra, hogy bőröd igényeinek megfelelő kozmetikumot használj!  Tökéletes választás a Bio‑Oil, mely olajbázisban oldott növényi kivonatok és vitaminok kombinációja. A víz-alapú krémekkel és testápolókkal ellentétben az olaj alapú termékek egy közel-oxigénmentes környezetet hoznak létre aktív összetevőik számára, így minden bennük lévő vitamin és más természetes kivonat képes megőrizni egy ideig a hatékonyságát az olajban anélkül, hogy tartósítószert adnának hozzá. Hatásos többek között az öregedő, száraz vagy a vízhiányos bőrre is, és segít fenntartani a bőr természetes nedvességtartalmát, amely ilyenkor télen kiemelten fontos!

Kisminta igénylés
x

    Kisminta igénylés

    Kérjük, minden mezőt töltsön ki, hogy a mintát el tudjuk küldeni Önnek!

    Adataim marketing célokra felhasználhatóak.Részletek

    Vásárlás