7 egyszerű lépés, mellyel erősebb és boldogabb lehetsz

Mindenki életében vannak jobb és sajnos nehezebb időszakok is, amiket átvészelve sok dolgot tanulhat önmagáról és arról, milyen dolgok nyújthatnak kapaszkodót, ha rossz passzban van. Néha, amikor kilátástalannak tűnik a helyzet a munkahelyen, iskolában vagy a párkapcsolatban, hajlamosak lehetünk drámainak felfogni azt, ami velünk történik. Ha ilyenkor van mellettünk valaki, aki segít kívülről szemlélni a helyzetet vagy rendelkezünk megfelelő önismerettel ahhoz, hogy tudjuk, mi tesz minket boldoggá, a nehéz napok sem tűnnek annyira szörnyűnek. Nézzük azt a hét lépést, amivel megkönnyíthetjük magunknak az utat, ami a boldogságig vezet.

 1. Az út maga a cél

Nagyon fontos, hogy a célt te magad tűzd ki, ne mások tanácsára és piszkálására szánd el magad például egy fogyókúrára, hiszen sokkal erősebb lesz a motivációd, ha saját elhatározásból cselekszel, mintha valakinek meg akarsz felelni. Reális célokat tűzz ki magad elé, olyanokat, amelyeket belátható időn belül teljesíteni tudsz. A legtöbben modellalkatról álmodoznak, de sokkal célravezetőbb, ha nem erre a talán távoli célra koncentrálsz, hanem mondjuk 5 kg-os súlycsökkenéseket tervezel be. Így könnyebben jutsz sikerélményhez, nem frusztrálódsz és adod fel egy hónap múlva az egészet.

 1. Dobd fel magad!

Hagyj időt magadnak az örömre! Konstatáld, ha valami kellemes élmény ér, dicsérd meg magad, ha eredményes vagy valamiben! Majd raktározd el a pozitív érzéseket és szükség esetén hívd elő őket. Éld át újra az érzést és máris oldottabb lesz a hangulatod. Bármennyire furcsán hangzik, bizonyított tény: az agy nem képes megkülönböztetni a valódi élményeket az elképzeltektől.

 1. Időzíts jól!

Légy taktikus és mindenkit az ujjad köré csavarhatsz! Várd ki a megfelelő pillanatot és utána kérj szívességet. Egy felmérés szerint a férfiak munkaidő után sokkal készségesebben teljesítik a kívánságokat, így érdemes a párodat ekkor megkérni arra, amit szeretnél. Ennek oka az, hogy a bioritmus befolyásolja a hangulatunkat és a reakcióinkat szociális helyzetekben. Egyéb hasznos időpontok: délután három körül érdemes főnököddel leülni és céljaidról tárgyalni, mert az esélye annak, hogy a főnököd rábólint a fizetésemelésre, délután egy óra után emelkedik meg.

 1. Apró gesztus, nagy hatás

Ha a romantikáról beszélünk, mindig (különösen a nőknek) a filmekben látott nagy gesztusok villannak be. Sajnos a hétköznapok és a realitás nem így működik. Az irreális elvárások pedig frusztrációt szülnek.  Ráadásul kapcsolatod jobbá tételéhez apró gesztusok is elegendők: a virginiai egyetem kutatói kimutatták, hogy a kicsi, ám szeretetteljes figyelmességek sokkal értékesebb szerelmi bizonyítékok. Egy kedves simogatás, egy finom vacsora, a másik szokásainak fejben tartása sokkal harmonikusabb és hosszabb távú kapcsolatot eredményez, mint az óriási, de szökőévenként egyszer előforduló teátrális gesztusok.

 1. Tréningezd az önbizalmad!

A vizualitás erős eszköz és hidd el, működik! Mindenkinek megvan a maga mumusa, az a szituáció, amelyet rendszeresen rosszul kezel. Légy tisztában azzal, mely területen szeretnél fejlődni és képzeld el naponta minél részletesebben azt a helyzetet, amikor a problémával találkozva magabiztosan, a számodra ideálisnak tartott módon reagálsz.

 1.  Mosolyogj!

Nem üres frázis: a mosoly tényleg fokozza a jó hangulatot. De legalább 30 másodpercig kell ahhoz tartania, hogy hasson a lelkedre is!

 1.  Érj el többet!

A sikeres emberek rendszerben gondolkodnak és mindennap listát írnak a tennivalóikról. A legjobb, ha nem csak a gyakorlati, munkahelyi és családi feladataidat listázod, hanem a személyesen céljaidat is, mint pl. „ma 20 percet futok”. A hatás rendkívüli: megállapították, hogy az emberek 92 százaléka ténylegesen több dolgot végez el a tervezettnél, ha előtte írásban is rögzítette őket. Érdemes kihúzod a listádról azt, amit már sikerült elintézned – ez egyszerre ad boldogságot, elégedettséget és újabb motivációs löketet.

Kisminta igénylés
x

  Kisminta igénylés

  Kérjük, minden mezőt töltsön ki, hogy a mintát el tudjuk küldeni Önnek!

  Adataim marketing célokra felhasználhatóak.Részletek

  Vásárlás