6 dolog, mely a sikered útjában áll

A sikerhez vezető út nem mindig könnyű. Tele van buktatókkal, akadályokkal, nehézségekkel. Sok, előre nem látott helyzet kerülhet elénk, de van számos olyan tényező is, mely csak rajtunk áll. Jó, ha tudod, melyek azok az egyszerű csapdák, melyeket mindenképp el kell kerülnöd.

A legnagyobb hátráltató tényező a felesleges energiabefektetés. Egyes dolgok előtt mérlegelned kell, mi az, amit meg kell tenni a sikerért, és mi az, amit el kell engedni. Ne hagyd, hogy mások véleménye hátráltasson és ne pazarold az energiád olyan munkára, amelynek hosszú távon nincs hozadéka. A Medium oldalán Anthony Moore életmód-tanácsadó megmutatja, melyek azok a dolgok, melyeket érdemes elkerülnöd.

1. A saját fejed után menj

Életünk, társadalmunk tele van sztereotípiákkal. A sikerhez is rengeteg rögzült idea kapcsolódik, mutatói közé a legtöbben a pénzt, az (el)ismertséget sorolják. Nagyon fontos, hogy felállítsd a saját mércédet, álmaidat ne mások elvárásai, véleménye alapján alakítsd ki. Az sem jó, ha azon tépelődsz, hogy mások könnyebben haladnak előre, míg te nem haladsz az általad kívánt tempóban.

Kerüld az egészségtelen kapcsolatokat, szelektálj, ki az, akivel jól érzed magad, aki épít és előre visz, no és ki az, aki rombol és hátráltat. Vedd számba, kik azok, akikkel a legtöbb időt töltöd és ők milyen hatással vannak rád. Tisztázd magadban, hogy a céljaid valóban azt takarják-e, amire te vágysz, hiszen hiába leszel a környezeted és a társadalom szemében sikeres, ha te nem érzed boldognak magad. Az álmaid rólad szóljanak, a te igényeidről- így sokkal hatékonyabban fogod tudni megvalósítani őket.

2. Kétségek

A kétség megöli a sikert és arra buzdít, hogy bele se vágj a küzdelembe. Utólag már tisztán látszik, hogy az aggodalmaskodással töltött idő értelmetlen volt. Tartsd kordában a negatív gondolatokat, hiszen a félelem bénítja az agyat, megfagyasztja a kreativitást.

3. Az önámítás

Sohase gondold azt, hogy mindent tudsz, vagy hogy téged nem lehet meglepni. Minél többet tudsz, annál jobban szomjazod a tudást és látod, hogy milyen hiányosságaid vannak. Az út maga a cél, a lélek fejlődése, tudásunk bővítése által egyre magabiztosabbak leszünk – ez a valódi önmegvalósítás.

4. Időzavar

„Én fontos ember vagyok, rengeteg dolgom van”, „Nekem erre nincs időm, tele van a naptáram” -ismerősek számodra ezek a gondolatok?  Éjjel-nappal dolgozol, folyton rohansz, kihagyod az ebédet és éjjel is felkelt a kötelességtudat? Ha ez így van, felül kell vizsgálnod napjaidat. Valóban minden feladat ennyire sürgős? Mindennel annyi időt töltesz, amennyit kell? Sajnos a túlterhelt, ideges, fáradt ember nem jól teljesít. Romlik a koncentrációskészség és bekapcsol a robotpilóta. Ennek nemcsak a teljesítmény esik áldozatul, hanem te magad is, észrevétlenül szálltak el a hetek, hónapok, évek.

Ne sodródj az árral, tudatosan, higgadtan cselekedj. Ne csupán elfoglalt légy, inkább olyan dolgokba ölj energiát, amelyek tényleg számítanak és segítik a boldogulásodat.

5. A pihenés is tudatos

A siker mutatója az is, hogyan pihensz. A feladatok, a munka, a családi teendők annyira elfárasztanak, hogy ha este jut magadra is néhány órád, csak a TV-t bámulod?  Ez sajnos nem visz előre. Használd ki az énidődet! Ha pihensz, pihenj teljesen! Meditálj, merülj egy kád vízben – segíts az idegrendszerednek lazítani, feltöltődni. Emellett szakíts időt önmagad fejlesztésére, friss tudás és új képességek elsajátítására is.

6. Kecsegtető lehetőség vagy tévút?

Van úgy, hogy beesik az életünkbe olyan mentőkötél, melyet nem kell megragadnunk. Furán hangzik? Pedig igaz! Előfordul, hogy egy ajánlat jó lehetőségnek tűnik, de könnyen eltérít a céljaidtól. Az anyagi biztonság természetesen fontos, de mérlegelned kell, hogy mennyire járul hozzá vagy épp mennyire akadályoz álmaid elérésében. Hosszú távon gondolkodj, mérd fel az előnyöket és a hátrányokat is! Fel fogod ismerni, ha egy tényleg kiváló lehetőség adódik!

 

Kisminta igénylés
x

    Kisminta igénylés

    Kérjük, minden mezőt töltsön ki, hogy a mintát el tudjuk küldeni Önnek!

    Adataim marketing célokra felhasználhatóak.Részletek

    Vásárlás