5 tipp, hogyan tervezd meg a családi kiruccanást

nyaralas-gyerekkel

Lassan beköszönt a vakáció, ideje készülni a közös nyaralásra. Rengeteg kérdést kell végiggondolni ilyenkor: hová menjünk, kivel tervezzünk közösen, milyen programokat iktassunk be, hogy a gyerekeknek és felnőtteknek is egyaránt szórakoztató legyen a közös pihenés? Összeszedtünk pár tippet, amelyek segítenek a kérdések megválaszolásában!

nyaralas-gyerekkel

1.Legyen közös a döntés!

Vond be az egész családot a döntésbe, válasszátok ki közösen a programokat és az úticélt. Hallgasd meg a gyerekek véleményét is, arról, hogy milyen programoknak örülnének. Pancsolni vagy csavarogni szerettek jobban? Milyen látnivalók lehetnek az egész család számára érdekesek? Vedd figyelembe a programok összeállításánál az egyéni teherbírást is, mind fizikailag, mind szellemileg! Egy kétéves számára nem ideális egy római séta és az egésznapos múzeumlátogatásokat sem tudod kivitelezni a legtöbb gyerekkel.  Tervezz úgy, hogy az eltérő igényeiteknek megfelelő egyensúlyt állítsatok fel a strand, a városlátogatások, kirándulások között. Ne zsúfold túl a napokat, legyenek üresjáratok is az aktuális hangulatotoknak megfelelően, hogy a tervezett pihenésből ne váljon teljesítménytúra.

A legjobb, ha a nyaralás kapcsán a család minden tagja kitűz magának egy egyéni célt is. Ezek elérhető, reális apróságok legyenek, amelyek számotokra fontosak. A kicsiknek lehet ez a mindennapos fürdőzés vagy fagyi, nektek pedig akár egy új koktél kipróbálása, vagy a régóta vágyott könyv elolvasása – bármi, ami rólatok szól, hogy mindenki megélje a saját álmait is a pihenés alatt.

2. Nem feltétlenül kell messzire utazni!

Remek dolog egy távol lévő álomhelyszín meglátogatása, ugyanakkor a hosszú út rengeteg energiát és időt visz el, és az úti fáradalmak kipihenése akár napokig is eltarthat. Érdemes közelebbi, de kényelmesebben megközelíthető helyszínt választanod úticélként. A gyerekek számára ugyanakkora élményt ad egy közelebbi célpont is!

3. Fontos a társaság!

Érdemes nagyobb társasággal utazni, hiszen, ha sokan vagytok, minden korosztály talál magának megfelelő partnert és a gyerekek felügyelete is megoszlik a felnőttek között. Épp ezért szórakoztatóbb és pihentetőbb lehet egy ilyen, barátokkal közös nyaralás. Könnyebben tudsz lazítani, pihenni, több nyugis pillanathoz és sok nevetéshez juthatsz így.

4. Készülj a rossz időre is!

Sajnos semmi garancia nincs arra, hogy a nyaralásotok alatt végig jó idő lesz. Egy tengerparti pihenés esetén is be kell kalkulálni, hogy lehetnek közben esős napok. Így érdemes a B tervet is kovácsolni, olyan programokkal, amelyek hűvösebb, esős napokon is kikapcsolódást jelentenek a család számára. Készülj a csomagolásnál is erre, nemcsak a ruhák, hanem a játékok terén is: legyen nálatok például társasjáték, színező.

csaladi_nyaralas

5. Csak lazán!

Hajlamosak vagyunk arra, hogy túlzott elvárásokkal induljunk el. A várva várt, alaposan megtervezett közösen töltött időt sokszor nem a reális érzésekkel párosítjuk. Ne támassz irreális elvárásokat, ha nem akarod csalódottan tölteni a nyaralás napjait! Ilyenkor is óhatatlanul előfordulhatnak viták, sőt azt is biztosra veheted, hogy nem fogsz tudni a gyerekek mellett egy hétig feltett lábbal pihenni. Légy vidám és laza, hozd ki a legjobbat a helyzetekből – hiszen utazás ide, látnivaló oda, a lényeg az élmény, az pedig a megélésről szól, a közös nevetésekről, az együtt töltött időről, a játékról.

Kisminta igénylés
x

    Kisminta igénylés

    Kérjük, minden mezőt töltsön ki, hogy a mintát el tudjuk küldeni Önnek!

    Adataim marketing célokra felhasználhatóak.Részletek

    Vásárlás